Slår hjertet ditt litt ekstra for Pavement, tysk kraut og Can? I tilfelle har vi gode nyheter. Nå kommer Stephen Malkmus og hans eminente The Jicks til Oslo og Bergen.

Malkmus er nok mest kjent som vokalisten i verdens «beste indieband», Pavement. Som han obskure mannen som har tilbrakt årevis i Berlin og Portland, Oregon. Og han som har dilla på kraut og har utgitt en liveinnspilling av Cans legendariske Ege Bamyası. Men han er også mannen bak et utall årgangs pop-perler og noen rare innfall, både med og uten trofaste The Jicks. Sistnevnte har Malkmus jevnt og trutt gitt ut album med siden Pavement tok pause. Årets plate fra den konstellasjonen er «Wig Out At Jagbags», et album som NRK mener er det mest «pavementske» siden Pavement, og som også er «...hans beste samling låter på over ti år,(...) den mest karismatiske kanaliseringen av geniet i løpet av Jicks-karrieren».

Og i følge The Guardian er det heller ingen grunn til å bekymre seg for at Malkmus drar på årene: «Malkmus is 47, yet with his floppy fringe he still looks like a third-year student on laughing gas.»

Parkteatret, Oslo 6. september 2014
Perfect Sounds Forever, Bergen, 7. september 2014



Billetter i salg i dag via Billettservice