Nine Inch Nails slo ned som en bombe i 1989 med debuten "Pretty Hate Machine". Etter noen år i undergrunnsmusikkmiljøene ble de det første industribandet som oppnådde kommersiell suksess. Frontfigur Trent Reznor, som forøvrig er bandets eneste offisielle medlem, viste seg å være en unik produsent og multiinstrumentalist.

Trent Reznor la bandet «på hylla» i 2009, og det ble stille helt frem til juli 2013. Plutselig var Nine Inch Nails tilbake som headliner på en av USA's største festivaler, Lollapalooza. I høst fulgte bandet opp med sitt åttende album kalt "Hesitation Marks". Og allerede i mai 2014 legger de ut på en etterlengtet Europaturné.

Nine Inch Nails musikkstil blir av musikkanmelderne beskrevet som heftig og melodisk, med et mørkt bakteppe. På bandets siste album overrasker Nine Inch Nails med å blande musikksjangeren elektronika med funk og rock, noe som fungerer overraskende godt.

Bandet har solgt over 30 millioner plater og vunnet flere Grammys. De har i tillegg til debutalbumet gitt ut albumene The Downward Spiral (1994) og With Teeth (2005) og en oppsiktsvekkende serie med singler som inkluderer hits som "The Hand That Feeds," "Only," "Every Day Is Exactly the Same" og "Survivalism".



Konkurransen er avsluttet!