KRÅKESØLV

Bodø-bandet Kråkesølv fikk stor oppmerksomhet allerede etter debuten Trådnøsting fra 2009. Oppfølgeren Bomtur Til Jorda kom året etter og føyk inn på topp ti på den norske salgslista. Nå er de aktuelle med det selvtittulerte fjerdealbumet. Deres myke, men sterke rock har sikra dem fans over hele landet og det er med stor glede vi ønsker Kråkesølv velkommen til vårt nye festivalområde.

VG har påstått at Kråkesølv «står støtt i landskapet der indiepop streifes av mild prog og postrock».

NRK P3 var like begeistra ved albumslipp i mars: – Med det selvtitulerte albumet har Bodø-bandet satt en ny standard for musikken sin. Løftet var nødvendig for at bandet fremdeles skulle føles relevante – og det gjør de i høyeste grad. Jeg gleder meg allerede til å oppleve materialet fra Kråkesølv live ved første mulige anledning.

Vi gleder oss til en stemningsfull konsert med Kråkesølv under den første dagen i Tøyenparken.
I WAS A KING

I Was A King ledes av Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal. Nå har bandet gitt ut sitt fjerde album, Isle Of Yours, som de to sjøl har produsert. Her fortsetter de ferden gjennom en musikkverden prega av kvalitetsindie og god pop. I tillegg til å bygge en solid katalog med herlige låter, har de hatt tid til å samarbeide med internasjonale navn som Robyn Hitchcock og Sufjan Stevens.

P3 kalte Isle Of Yours «et imponerende steg videre for Norges beste popband».

Musikknyheter.no ga 8 av 10 og mente at «Bandet fra Sør-Vestlandet makter å balansere mellom den kjente og kjære gitarpopen, og en mer synthdrevet, suggererende indiesound».

I deres musikk kan man høre små og store spor av band som The Byrds, Big Star, Teenage Fanclub, The Beatles og Guided By Voices. Noen har ment at bandet har gitt ut sitt sterkeste og mest varierte album. Det har vi ingen problemer med å være enige i, så vi måtte gi dem en plass i hovedprogrammet.