Halvannen måned før det hele går av stabelen, er Slottsfjellprogrammet så godt som helt klart. Med Ane Bruns favorittsvenske, nye britiske klubbstjerner og et Urørthåp ekstra blant de siste navnene, er Slottsfjells konsertprogram variert og rikt. Og nok en gang blant landets mest mangfoldige festivaler.

Følgende norske og internasjonale er klare for Tønsberg 17. - 19. juli:

Jess Glynne

Jess Glynne synger fletta inn i britisk pop-house - slik hun blant annet gjør på radiohiten med Clean Bandit; Rather be. Med medvirkning på to nummer-en-hits i UK i løpet av en snau måned allerede før solodebuten er det knytta store forventninger til denne britiske stemmen når hun slipper sin første solosingel akkurat i tide til Slottsfjellopptreden. Snart tar hun pop-toppen med egne låter. Bare vent.




Death By Unga Bunga

Death By Unga Bunga er et av Slottsfjells favorittband. De er blant de aller beste retrorockerne, slår blant andre Dagbladet fast, som mente at bare tittelen på deres siste plate, “The Kids Are Up To No Good”, hensetter deg til foreldregenerasjonen på 50- og 60-tallet. Du formelig ser dem for deg i sine frakker og hatter: «Uff, denne fæle bråkemusikken!». Terningkast 5.



Jennie Abrahamson

Jennie Abrahamson har overbevist både anmeldere, norske platekjøpere og selveste Peter Gabriel med sine spesielle stemninger og sanger. Lytt til fjerdeplata "Gemini Gemini" og bli overbevist du også!



Gorgon City

Gorgon City setter britiske dansegulv i gang med emosjonelle poplåter i deep house-innpakning. Deres samarbeid med blant andre MNEK, Clean Bandit og oppvarmingsjobber for Rudimental er både sjangersikre og kommersielt orienterte. Tidlig sommerhit-alarm!



Tellef Raabe

Tellef Raabe: P3 Urørtscenen viste seg å ha plass til en artist til, og det var ikke tvil i P3 eller Slottsfjells sjel: Raabe bør med. En artist/låtskriver som skiller seg ut i en ellers godt befolket norsk sjanger. Han legger nemlig tiltrengt mørke og stemningsfull elektronikk i den store singer-songwriter-sjangeren.



Jesus Fucking Christ

Jesus Fucking Christ rocker punkbula som ingen andre. Med sloganet (og platetittel) "Homophobia Is Like Totally Gay" skjønner vi at mannen ikke er redd for noe. Industriell elektropunk slik ingen andre gjør det på norsk!


No. 4

No. 4 er et ubeskrevet blad som nok ikke kommer til å forbli det lenge, etter å ha laget perlen "Lite og stort" (kjent fra den der flyreklamen veit du). Til P3 beskriver de seg sjøl som en blanding av Beyoncé og Prøysen.



Med et par små puslespillbiter igjen (flere nyheter kommer om kveldsprogram, blant annet), er nå Slottsfjell 2014 klart!