The Jon Spencer Blues Explosion var sist å se på Parktearet i i fjor vår. Da koste de seg så mye at de ikke ville høre snakk om noe annet sted når de nå skulle til Oslo igjen. 17. juli er det duket for en ny svett og eksplosiv begivenhet når The Jon Spencer Blues Explosion står på scenen på Grünerløkka.

Siden 1991 har Jon Spencer, Judah Bauer og Russell Simins holdt det gående under ulike varianter av Jon Spencer Blues Explosion-fanen (JSBX, The Blues Explotion). De har revet ned og bygget opp igjen amerikansk roots-musikk, med en villskap som gjør det vanskelig å tro at det er noe igjen av den. Da de kom på banen, røsket The Jon Spencer Blues Explosion opp indierocklandskapet og skapte med sine utblåsninger en bølge av bluespunk-primitivister. Men glem det ikke: Det var de som gjorde det først.

Klassiske Matador-utgivelser som "Orange" (1994) og "Now I Got Worry" (1996) fikk for fire år siden en forseggjort og velfortjent reissue-runde, og i kjølvannet slapp bandet i 2012 sitt første studioalbum på åtte år. Plata, "Meat And Bone", høstet lovord fra blant annet Mojo, The Quietus, The Observer og Pitchfork, som felte følgende dom:

"What makes "Meat And Bone" a success is that the Blues Explosion never assume their comeback is assured. They're reapplying for the job of America's most raucous, hardest-working rock'n'roll band, and will let the sweat speak for itself."

Nå har trioen nettopp vært i studio for å spille inn oppfølgeren, og vi gleder oss til å oppleve et band som er sultne som aldri før!

Fra før er det bekreftet at The Jon Spencer Blues Explosion spiller på Buktafestivalen i Tromsø 18. juli.