Den osloemigrerte lofotværingen Sondre Justad slipper singelen «Nu har du mæ» på Petroleum Records i juni, kledelig akkompagnert av en tekstvideo regissert av Danby Choi. Låten er en energisk popdynamitt på kav nordnorsk, og er produsert av Thomas Eriksen og Kjetil Bjelvin.

Nå er hans debutalbum i emning og «Nu har du mæ» er
skivas første forsmak.

Musikknyheter.no tok en kjapp prat med Sondre.


Gratulerer med ny singel. Fortell litt om låta.

- Takk! Det er en låt som har blitt til over tid. Den handler om å være vinglete i kjærligheten og gjenspeilte lenge min usikkerhet. Da jeg på et tidspunkt kjente tydelig hva jeg ville og kunne formulere meg i klartekst, falt låta på plass. Og når teksten føles bra, kommer som regel melodien lett til meg. Har også hatt med flinke folk som Thomas Eriksen, Kjetil Bjelvin og Petter Unstad som har hjulpet med å ta den dit jeg ønsket.

Hva er planene med tanke på debutalbum? Hvor langt har dere kommet i prosessen?

- Det går sakte, men sikkert. «Nu har du mæ» er starten! Det er veldig godt å se at låtskuffa fylles opp og at jeg endelig har nok materiale til å fylle et album. Samtidig har jeg lyst til å la låtene leve en stund både hjemme i stua og i live-sammenheng før de spilles inn. Både for at de vekser og former seg underveis, men også for å kjenne helt sikkert at jeg står inne for alle. Har hatt et par sessions med produsenter og skal fortsette med det fremover. Forhåpentlig blir det lange og fine dager i studio til høsten. Så får skiva komme når den er klar!

P3 skrev at du var som en krysning av Kråkesølv og Sirkus Eliassen. Hvis du selv måtte beskrive deg selv og bruke to slike sammenligninger, hvordan ville det lyde?

- Haha, en krysning mellom Lofoten og Stockholm?

Hvis du skal trekke frem de tre viktigste inspirasjonskildene hva må med?

- Åh, da helgarderer jeg meg og sier Bodøbølgen, Stockholmspop og Motown.

Det er mye bra norsk musikk om dagen. Hvilke andre norske band mener du man bør følge med på?

- Chicas-power! Aurora Aksnes, Bendik, Emilie Nicolas, Eline Thorp og Highasakite. Og så vet jeg at Cold Mailman har noe vilt bra på lur.

Hva med internasjonale skiver, noen favoritter akkurat nå?

- Har blitt veldig glad i de nye skivene til Lykke Li, Kent, Röyksopp/Robyn og Coldplay.

Hva er planene fremover?

- Fremover skal jeg øve jevnt og trutt med bandet, ferdigstille nye låter, spille på et par festivaler og ha noen studioøkter i Oslo og Sverige.