Thea & The Wilds debutalbum slippes på sensommeren. Dette er en albumutgivelse det har knyttet seg høye forventninger til gjennom tre glimrende radiosingler det siste året. Torsdag 4. september spiller Thea & The Wild to konserter på Parkteatret - én med 18-årsgrense, og én Yngling-konsert med fri alder.

Thea Glenton Raknes har, trass sin unge alder, lang fartstid i norsk musikkbransje. Hun har opparbeidet seg solid erfaring både som låtskriver, tekstforfatter, frontfigur og nå også som produsent.

Med prosjektet Thea & The Wild leverer hun modig popmusikk som virkelig fenger. Låtene befinner seg i et alternativt musikalsk landskap der lekne popmelodier mikses med elementer av synthpop og klassisk rock. Inspirasjonen til lydbildet kommer fra Theas kjærlighet til det organiske, med varm bass, lekne retrogitarer, analoge synther og fokus på melodi og rytmikk. Glentons særegne vokal fungerer som en ledertråd gjennom låtene, og det hele hele er lekkert produsert av Kenneth Ishak (Beezewax, Heyerdahl) og Thea selv. Ishak bidrar også som eneste musiker på albumet i tillegg til Thea.

”Låtene jeg har laget til dette albumet er poplåter sånn som jeg liker dem; med tydelige refreng og livlige melodier og rytmer. Tekstene er kanskje litt mørke, da jeg ofte skriver dem ut fra ting jeg strir med inne i hodet mitt. Men dette er en skive man kan smile til, danse nedover fortauet til eller høre på høyt i bilen om sommern imens man drømmer om forelskelse eller mimrer om kjærlighetssorger”, sier Thea.

Før debutalbumet slippes, har Thea & The Wild alt spilt på festivaler som Hove og Øyafestivalen. Sistnevnte konsert ble blant annet belønnet med terningkast 5 i Aftenposten. I tillegg ble hun nylig håndplukket som oppvarmingsband på Sivert Høyems norgesturné, noe som introduserte Thea & The Wild til et stort og bredt publikum over hele landet.

Musikerne hun har med seg i bandet er Kenneth Ishak (Beezewax, Heyerdahl), Ådne Meisfjord (120 Days), Stina Moltu Marklund (Stina Stjern, Supervixen) og Joachim Amundsen Trana (Hypertext, Casiokids). I løpet av 2013 har de rukket å bli et engasjerende, samspilt og rutinert liveband og har kun høstet gode skussmål for sine konserter.Billetter kr. 100,- (Yngling) / 150,- + avg.
Dørene åpner kl. 17 (Yngling) og 20.