I krysningspunktet mellom progrock, poesi, pop og eksistensialistisk teater finner man Major Parkinson. Et fryktløst og distinkt annerledes band, med en frisk og ukonvensjonell tilnærming til kunsten å skrive musikk.

Det tredje albumet til Major Parkinson sto klart i januar 2014. Norsk musikkpresse ga høye terningkast for “Twilight Cinema” og lovpriset albumet, som ble mikset av meritterte Yngve Sætre i Duper Studio. Twilight Cinema viser en mørkere utgave av Major Parkinson enn tidligere, uten at det har gått utover bandets særpreg. De klassisk Parkinson-melodiene har nå funnet plass i et langt strammere regissert og mer elektronisk lydbilde.

Debutalbumet “Major Parkinson” (2008) og “Songs From a Solitary Home” (2010) har til sammen flere millioner avspillinger, og bandet har rykte som et av de mest spennende livebandene kongeriket har å by på. Det har da også blitt sagt at Major Parkinson er Norges mest kjente ukjente band, men majorene har en appell som også strekker seg langt utover våre landegrenser.

Support: Biru Baby

Biru Baby synger, danser og spiller Badass Rock med Sápmi-power. Deres første utgivelse “Slutt Slut” (2014) er mørk og sint. Deres andre utgivelse “Fuck My Heart” (2014) er hjerteskjærende, men også sint. Disse jentene fra det kalde nord skriver også låter med en glad feststemning.

Biru Baby er en del av Sápmi-bølgen, hvor de omfavner sine samiske røtter og identitet. Biru Baby ønsker å rive litt i folk med deres liveshow og videoer. Tekstene er en miks av engelsk, norsk, samisk og russisk – akkurat som man hører på en vanlig dag i Finnmark. Bandmedlemmene er Hánná aka Hánnábitch, Iki aka Friki og KT (In Da House), og de spiller live med en kjekk gutt på trommer.



Billetter kr. 200 + avg.

(foto: Jarle Hovda Moe)