Samtlige værstasjoner kom med spådommer om en fuktig torsdag på Roskilde, og digre, truende skyer omringet området fra morgen til kveld. Dette var ikke til å stole på, for det ble så og si perfekt sommervær på festivalen denne dagen også. Hos publikum falt dette natruligvis i god smak. Så god at de rulla seg i gresset av glede.

Dagens musikk
De svensk/australske tvillingsøstrene Say Lou Lou er kanskje ikke de største geniene i låtskrivergata, og pøser på med kjærlighetsklisjéer, men det de derimot viser er at de kan lage synth-pop med stort hitpotensiale. Med tanke på hvor mange publikumere som møtte opp og ble med i dansen, er det tydelig at de har truffet en god nerve hos folket allerede. En mer snasen og vågal utgave av First Aid Kit kan man kanskje si.

Danske Communions gjorde også en helt grei opptreden i går, med sin romslige og melodiske punk rock. Å få grepet om publikum er fremdeles noe de må jobbe med, men bandet høres bedre ut live enn de gjør på plate, og det er da noe. DNKL, derimot, viste masse glede da de gjestet Apollo Countdown som smittet over på både de som hadde tuslet bort til scenegjerdet, samt de som solte seg i gresset. Dagen ble avslutta med et heidundrende set fra Linkoban på hjemmebane i Street City, etterfulgt av Phase 5 + Clemens + Mike Raw som skapte ekte Roskilde-fest.

På campen
I Roskildes idéprosjekt, Dream City, var det diverse aktiviteter som foregikk i går. Her var det folk som både malte og snekret egne stoler og høytalere, og ikke minst fikk publikum prøve seg på å lage en enkel énstrengs gitar. Andre så ut til å ha laget en liten hage blant både labyrinter, posthuset og diverse annen kunst.

Kostymer er en stor greie på hvilken som helst campingfestival. Antallet mennesker som vandrer rundt i dyredrakter, hadde vært nok til å samles opp for å lage en zoologisk hage. Samtidig vandrer en gjeng med Waldoer og bananspisende bananer rundt på festivalområdet. Felles for alle er at stemningen er på topp. Alkoholen flyter over, glowsticks i alle regnbuens farger kastes bunkevis ut til festfolket. Med andre ord en helt vanlig dag i Danmarks fjerde største by.

Se bildegalleri fra dagen under:

Foto: Nicolay Woldsdal