Johndoe, som seinest i mars ga ut sin etterlengtede comebackplate «Slugger», slipper et nytt album. Lanseringsdatoen er fredag 31. oktober.

Albumet har fått tittelen «Sosialt liv». Plata er blitt den mest kompromissløse Johndoe-utgivelsen til dags dato. Noen vil kanskje kalle den en «tilbake til røttene»-plate, mens bandet selv sier at utgivelsen er «et oppgjør med alt og alle, inkludert oss selv».

Da første smakebit fra plata ble presentert på P3 i forbindelse med bandets opptreden på Øyafestivalen i sommer, ga låta «Allværsjakke» en pekepinn på hva som ville komme.

- To grep er alt du trenger. Alt annet er prog, uttalte vokalist og låtskriver Jonas Skybakmoen den gang.

Samtlige av låtene på det nye albumet er skrevet i vår, rett etter at bandet slapp «Slugger» og gjorde en rekke utsolgte konserter i Trondheim og Oslo. «Sosialt liv» er blitt ei plate med ukontrollert frihetsrock. En fellesnevner for tekstene er identitet. Alt handler om å finne seg selv, uansett hvor mye du hater det.

Plata er innspilt i trønderske Brygga studio i sommer. Det har skjedd parallelt med at bandet har spilt for rundt 25 000 mennesker i en hektisk festivalsesong, som blant annet inkluderte Vinjerock, Pstereo og Øyafestivalen.

Om albumet «Sosialt liv» sier bandet følgende:

- Dette er ei sånn plate vi har drømt om å lage helt siden rett før sommeren i år.

Plata er produsert av Johndoe og mikset av Marcus Forsgren (The Lionheart Brothers, Silence the Foe, Bror Forsgren, Jaga Jazzist). Utgiver er Aiko Music. Utgivelsen av «Sosialt liv» 31. oktober vil bli fulgt opp med en rekke konserter, som annonseres senere.