- Det er med stor glede og ikke så rent lite iver at vi presenterer de fire første banda til 2015-utgaven av Tons of Rock på Fredriksten Festning. Etter årets suksess med band som Slayer, Volbeat, Sabaton og Ghost som umiddelbart gjorde festivalen til en favoritt blant det norske rocke- og metalpublikummet, går nå startskuddet for det som skal bli en verdig oppfølger og videre utvikling neste år. Vi er derfor veldig fornøyde med å kunne presentere Testament (US) (eneste konsert i Norge 2015), Kreator (DE) (eneste konsert i Norge i 2015), Pagan’s Mind (NO) og Tribulation (SE) som de første bandene til TONS OF ROCK 2015, skriver festivalen i pressemeldingen.

Det er mye man krangler om innen heavy metal, men én ting er alle enige om: Dersom The Big Four skulle utvides til The Big Five, ville TESTAMENT stått først i køen. Med en fartstid på over 30 år om man regner med tiden til bandet Legacy før navnebyttet, har den joviale og karismatiske Bay Area-gjengen levert 11 plater fra starten med de legendariske thrashalbumene The Legacy og The New Order til moderne maktdemonstrasjoner som The Formation of Damnation og deres foreløpig siste Dark Roots of Earth fra 2012. Deres plettfrie rykte som et heidundrandes liveband har blitt bygget over mange år, og til og med ved hjelp av nordmannen Asgeir Mickelson som har bidratt bak trommesettet. Så det er bare å komme seg over the wall og into the pit når høvdingen Chuck Billy og co byr opp til thrash!

Liker du thrash? Da liker du KREATOR. Ferdig diskutert. Klassikere som Flag of Hate, Extreme Aggression, Command of the Blade og nyere favoritter som Violent Revolution er pensum for alle som liker at det går unna i svinga. Siden starten tidlig på åttitallet har Mille Petrozza og kompani vært ledende ikke bare innen teutonisk thrash, men også vært blant de aller største innen thrash i hele verden. Nå er det på tide å slippe de til på Fredriksten Festning. Med materiale fra klassiske album som Endless Pain, Pleasure to Kill og Extreme Aggression, samt nyere godbiter som Violent Revolution og Phantom Antichrist, er det bare en ting å si: IT’S TIME TO RAISE THE FLAG OF HATE!

Progressiv metal er på ingen måte det Norge er mest kjent for, men det forhindrer ikke det faktum at vi har en håndfull supersterke band i sjangeren gjennom tidene og i dag, med band som Spiral Architect, Manito, Trivial Act, Circus Maximus, og ikke minst PAGAN’S MIND. Grenlandsgjengen har holdt på i femten år når de neste år gjester Tons of Rock, og i tillegg til supersterke plateslipp som Celestial Entrance i bagasjen, har Nils K. Rue og kompani blant annet gjestet prestisjetunge Prog Power USA.

TRIBULATION, death metal-ekspresjonistene fra Sverige, har holdt på i over ti år og lenge vært en undergrunnsfavoritt både i hjemlandet og ellers på kontinentet. Med to album på samvittigheten og utrettelig reising med band som Negative Plane, In Solitude og Watain har turen nå kommet til å besøke Halden og TONS OF ROCK. Dette er for kjennere av sjangeren, og et band vi er stolte av å kunne være med å løfte fram til et nytt publikum og gamle venner.