Caliban Sessions er den store årlige festen hvor miljøet rundt Egil, Lars og Aslags' Duplex Records, samt Ollis/El Doom’s Caliban Studios, setter sammen en overdådig konsertkveld med ypperlig musikk og fantastisk underholdning.

Fjorårets Rockefeller- og Samfundet-fester var så godt som utsolgte og med en line-up som bare fremstår som enda sterkere i år, ligger det an til nok et par minneverdige Caliban-kvelder! I år er også Caliban Sessions særlig stolte over å ha klart å blåse liv i Oslo-legendene Piledriver (1992-2002), samt UFFA-legendene Det Glade Vanvidd (1984-1989):

SAMFUNDET:

«Lyden av et sirkus på vei gjennom helvete etter vann», og «Hese brøl fra en synkende ape»; Slike metaforer brukte musikkritikere da de skulle beskrive lyden av Det Glade Vanvidd da bandet begynte å gi lyd fra seg på midten av 1980-tallet. Det er hele 25 år i år, siden Det Glade Vanvidd sto sammen på en scene, så det er absolutt på tide med et gjenhør! Bandets medlemmer har i ettertid fostret legendariske Trondheims-band/performance artister som Pontiac Pilatus, Albino Slug, Israelvis og The Four. Vokalist Harald August Nissen sitter også i den noe mer kjente performancegruppen kalt Oslo Bystyre som representant/leder for det politiske partiet De Grønne.

Det Glade Vanvidd’s tilnærming til musikk og løssluppen imagebygging, har vært en tydelig inspirasjon for det senere Duplex-konsernet, med band som Gartnerlosjen, Black Debbath, Kul Ful Driv Jøn og Bare Egil Band:

"Mitt første møte med Det Glade Vanvidd var på en samlekassett fra Knallsyndikatet i Trondheim på slutten av 80-tallet med slageren Utfor Stupet. Disse 30 sekundene med gauling var musikk som ikke lignet på noe jeg hadde hørt før, og jeg skaffet meg 7"-singelen Surfin Beirut ved første mulighet. Detta syntes jeg var fine saker og nå gleder jeg meg vilt til å se dem live for første gang!” – Egil Hegerberg

Men det stopper ikke der! Når Caliban Sessions vurderte hvem de ville ha med av legendariske oppløste Trondheimsband i år, var hylekoret enstemmig: Tugboat! (1997-2002). Trønderske mestere i rock! Kritikerroste album! Det er nå 12 år siden indie-heltene sto på scenen sammen. Siden den gang har bandets medlemmer vært innom bl.a Shining, Prudence, Jan Ove Ottesen, The International Tussler Society og Egil og Ollis’prog-favoritter Sirens and Us.

Black Debbath spiller selvfølgelig også denne kvelden, og gjør med dette sin eneste Trondheim-opptreden I 2014.

ROCKEFELLER:

Industripionérene Piledriver huskes kanskje best som backingbandet til Bare Egil Band på den legendariske singelen Tagging, men de ga ut flotte album på egenhånd, og spilte mange fantastiske konserter med et liveutrykk helt utenom det vanlige - lenge før The White Stripes etc. gjorde duo-rocken mainstream. Forvent illsinte synther, trommemaskiner og gitarer (og kanskje en gjesteopptreden?).

Svært gledelig er det også å ha fått istand en ekslusiv Oslo-igjenforening med det beste norske pop-orkesteret ever, selveste Dipsomaniacs! Dette er spesielt ærefullt for festivalsjef Ollis og hans kumpan i Black Debbath, Egil, som rangerer Dipsomaniacs svært høyt på lista over tidenes popband.

Duplex-gutta har alltid vært mer begeistret enn sjarmerende er for pop-prinsessa Anne Lise Frøkedal. At Frøkedal velger å gjøre sin første “store” konsert med sitt nye soloprosjekt Frøkedal & Familien på Caliban Sessions 2014 er intet mindre enn et lykketreff.

Black Debbath spiller selvfølgelig også denne kvelden, og gjør med dette sin eneste Oslo-opptreden I 2014. Artistlisten fylles ut med Ollis’ eget El Doom & The Born Electric, et av Norges for tiden beste popband Sweden, de overflødige Duplex-musikantene i De Sørgelige Restene, samt 3 band til som blir offentligjort senere, så er del vel ikke noe å lure på: kom deg på Caliban Sessions 2014!

Oslo, Rockefeller 24. oktober
Trondheim, Samfundet 25. oktober

Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen av billetter er å svare på følgende spørsmål:

Hva er favoritt-instrumentet til Ollis?

NB - Ta med om du vil vinne til konserten i Oslo eller Trondheim.