Post-punkbandet Swans med Michael Gira i front er selve pionerene innen industriell og mørk undergrunnsrock, og nå besøker de Folken i Stavanger 6. mai og USF Verftet 7. mai 2015.

Bandet ble dannet i New York i 1982 og er kjent for sine brutale, støyende og repeterende låter og ekstreme tekster. Swans tilhørte opprinnelig New Yorks no wave-scene, men utviklet seinere musikken ved å blant annet inkludere akustiske partier. Etter at de hadde ligget i dvale siden 1997 ble rockemonsteret vekket til live igjen i 2010. Den første plata på tretten år, My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky, innfridde alle forventninger og litt til. De siste 20 årene har det dukket opp en rekke band, alt fra post-rock til heavy metal, tydelig inspirerte av Swans.

- Vi gleder oss til å presentere legendene i Swans i Røkeriet på USF Verftet den 7.mai 2015, med seg har de albumet To Be Kind fra tidligere i år, og den ferske EPen Oxygen, sier Espen Overskeid i Perfect Sounds Forever.

To Be Kind er bandets tredje studioalbum siden comebacket i 2010, og kanskje et av de sterkeste albumene de har levert på lenge! Kritikerne og fans er alle enige i at comebacket er av det svært vellykkede slaget.



Utvalg av anmeldelser:

Pitchfork 9.2 / 10
Drownded in Sound 10/10
Musikknyheter 10/10
Dagsavisen 6/6
VG 6/6
Adressa 6/6



Les vår anmeldelse her