by:Larm vil i desember slippe 6 nye navn hver søndag, og i dag kom første batch:

ASTRID (NO)

Astrid er bare 18 år, men har allerede imponert både publikum og musikkindustrien i Norge som artist, og som singer/songwriter. Med inflytelser fra R&B, soul og elektronika, ble hennes første singel 2AM umiddelbart en hit. Etter nylig å ha signert en platekontrakt med Universal Music, jobber Astrid for tiden i Stockholm, Oslo og London, med å skrive og spille inn musikk.



DNKL (SE)

Det har vært 12 spennende måneder for den svenske trioen DNKL. Siden bandet kom ut av sitt Göteborg-baserte kjellerstudio i slutten av 2013, har bandet spilt på noen av Europas største festivaler, hvor de har vunnet fans med sin hypnotiserende mørke elektropop. Debutsingelen Hunt, omtalt som en “bleary eyed, 4am triumph” av DIY, har blitt trukket frem fra alt fra The Guardian til store blogger som Discobelle og Indie Shuffle. DNKL skal slippe debut-EPen, Wolfhour på den amerikanske labelen Sugarcane Recordings.



DRIPPIN (NO)

Erik Spanne, aka Drippin, er en ung beatmaker med inspirasjon fra hip hop, kuduro, grime og dancehall. Spanne driver Ball ‘Em Up (med Slick Shoota and DJ Skawr), en Oslobasert klubbnatt kjent for å importere og eksportere grooves som både omfavner og bryter med generiske restriksjoner. I det siste har Spannes sounds blitt brukt i DJ-sett av produsenter som Fatima Al Qadiri, Nguzunguzu, Evian Christ, Cashmere Cat, og Sinjin Hawke.



HAWKON (NO)

Hackney-baserte Hawkon fra Bergen vokste opp i en rik musikkscene. Noen demoer i den andre halvdelen av 2013 fikk skryt på netten, og seks måneder senere slippes debut EPen Dare To Follow, definert av Hawkons rike sjellfulle vokal. “A lush slice of analogue crafted electro – hazy and nostalgic, it’s as tasty as it sounds”, skrev The 405.



SLICK SHOOTA (NO)

Slick Shoota har hatt en gjevn kurve oppover i bass-musikkscenen med utgivelser på noen av de mest respekterte plateselskapene. Hans bruk av juke, footwork & UK inspirert bassmusikk har gitt ham bred support, blant annet fra Radio 1 tastemaker B Traits, Rinse FM og Hyperdubs Scratcha DVA, Chicago legends DJ Spinn & DJ Rashad og mange fler.



VÖK (ICE)

Vök ble dannet i tidlig 2013, og vant den prestisjetunge islandske battle of the bands, Músíktilraunir, samme år. Kort tid etter slapp bandet ETen Tension via den islandske indie-labelen Record Records, og ble hypet opp i den svært så levende musikkscenen i Reykjavík. Sounded deres består av drømmende elektronika med melodiske vokaler og fjerne saksofoner. Gitarer er også viktige i lydbildet, hvilket plasserer bandet litt mer i indie-elektro-sjangeren. Bandet blir sammenlignet med navn som The XX og The Knife, og trioen jobber for tiden med sin debut-LP, som vil komme ut våren 2015.



by:Larm går av stabelen i Oslo 4.-7. mars 2015.