Øyafestivalen slapp i dag nok et navn til 2015-plakaten, bandet bak det som for mange var både årets låt(er) og årets album, The War On Drugs!

Øya skriver:

The War On Drugs slapp i mars 2014 Lost In The Dream, et album som har toppa utallige årsbestelister. Kritikere og publikum kan ikke får rosa bandet til Adam Granduciel nok. Albumet var deres første som gikk inn på topp 30 på amerikanske salgslister. I tillegg gikk den inn på topp ti her i Norge. Onsdag 12. august kan du høre låter herfra runge utover Tøyenparken.

Bandet ble danna av nevnte Granduciel i Philadelphia i 2005. Opprinnelig var også Kurt Vile med, en mann som de siste årene har hatt en svært vellykka solokarriere. The War On Drugs sitt uttrykk består av like deler storslagen amerikansk gitarrock og melankolsk indiepop. De opplevde økende oppmerksomhet med de to tidligere albuma Wagonwheel Blues (2008) og Slave Ambient (2011). Etter sistnevnte spilte de på Øya i Middelalderparken. Nå er de tilbake som publikumsfavoritter og skal fylle øra til mange tusen med deilige låter.

Som Popmatters.com skreiv: – With their third album, the War on Drugs continue to recreate classic rock in their own image and in doing so they created a classic album of their own.

Bergens Tidende mente at: – Lange toner i samspill med urovekkende vakre detaljer og melodier er blitt noen av de viktigste fundamentene i The War On Drugs’ karakteristiske lydbilde. Med Adam Granduciel i spissen utforskes dette ytterligere på det som på så mange måter kan beskrives som en drømmeplate.

Lost In The Dream havna på førsteplass på årsoppsummeringene til Aftenposten, Dagsavisen (stemt fram av norske kritikere), Itunes, Q Magazine, Uncut, Consequence Of Sound og flere.

Vi tror The War On Drugs sin konsert på Øya kan bli en av årets store festivalopplevelser. Godlåtene vil komme på rekke og rad, og bandets lydbilde vil være som den behageligste sommerbris i øret.