Som vokalist og gitarist i det trønderske pop-punkbandet Mary Me Young er Anne Sandøy blitt beskrevet som en av Norges mest lovende artister av musikkmagasinet Pitchfork. Etter konsertene dro hun hjem og skrev melankolske og ettertenksomme pop-låter, mest som en dagbok for seg selv. Med tiden vokste låtbunken, og da de andre jentene i Mary Me Young ble opptatt på hver sin kant, kjente Anne at tiden var inne.

- Jeg tenkte aldri at låtene skulle brukes til noe. Derfor skrev jeg helt uten filter. Låtene er veldig nære og personlige, og handler i stor grad om forventninger, skuffelser og håp, sier Anne.

Våren 2013 slapp hun debutsingelen "Ghosts And Roses" på Brilliance Records til strålende mottakelse, som også hadde premiere på Musikknyheter.no. Singelen skaffet henne både live-opptreden på Lydverket (NRK P3) og spillejobb på Pstereo-festivalen 2013 i Trondheim. Etter sistnevnte konsert skrev Adresseavisens anmelder at Anne Sandøy imponerer stort. "Scenen tas med en avslappet og ydmyk autoritet, og låtene fremføres eksepsjonelt (…). Låtmaterialet Anne Sandøy har jobbet med er av jevnt høy kvalitet."

Anne Sandøy skaper vakre, store vokalharmonier og drømmende stemninger. Hun er blant annet inspirert av 1960-tallets melodiøse og fengende poplåter og 1990-tallets svevende lydbilde, men legger også stor vekt på det perkusive i musikken sin, med referanser til elektronisk basert musikk.

Førstesingelen Ghosts And Roses ble innspilt og produsert i EngfeltForsgren Studio ved hjelp av Marcus Bror Forsgren fra Lionheart Brothers og Jaga Jazzist. Sommeren 2014 var hun tilbake i studioet og spilte inn ny musikk. Der Ghosts and Roses hadde en fot godt plantet i rockens verden, har hun denne gangen tatt et steg bort derfra, og jobber nå med et pop-uttrykk ispedd elektroniske elementer.



Foto: Kaja Bruskeland