Vi har fulgt våre venner i The Struts siden de slapp sin fantastiske singel Could Have Been Me i oktober 2013. I mellomtiden har guttene sluppet fler singler samt sitt debutalbum Everybody Wants, og turnert land og strand rundt i hjemlandet.

Nå har turen endelig kommet til Norge for de glamorøse guttene, søndag 14. juni står de nemlig på scena på Bergenfest:

«We’ll be fine handling fame. We’re already massive rock stars in our heads. Only our circumstances will change and we can afford to go out more often.» – Luke Spiller, The Struts.

Storbritannias mest ambisiøse, utadvendte og ekstravagante rockeband insisterer på at stadionformatet kler musikken deres best. Med kun ett album i katalogen sin høres det umiddelbart ganske drastisk ut, men tatt i betraktning deres gigantiske rockelåter, flamboyante stil og medfødte scenetekke, kan vi ikke annet enn å samtykke.

De fire unge guttene fra Derby gir blaffen i hva som er kult. De vil ikke lage musikk på laptopene sine, men spille på gamlemåten til forsterkerne sprenger og purken står på døren. De vil kle seg i paljetter og pels og åle seg inn i sine trangeste jeans. De vil løpe raskt som Mick Jagger og leve rockemyten som Axl Rose. De vil være ikoniske som Queen, holde det ekte som The Libertines og appellere kommersielt som The Killers og Kaiser Chiefs.

Der hvor det finnes vilje – og en god dose ungdommelig hovmod – finnes det også en vei. Tidligere i år ga de ut albumet med den beskjedne tittelen Everybody Wants (The Struts) og gjorde sin hittil største konsert for 80 000 tilskuere som oppvarmingsband for The Rolling Stones i Paris. Med høy puls og aktive hofter, ikledd en flagrende blå silkeponcho, leverte Luke Spiller en formidabel søknad om å få ta over stafettpinnen fra overnevnte.

Teatralsk appell og skamløs ekstravaganse kan dog ikke alene ta et band til stjernene. Heldigvis er The Struts så mye mer enn stilen sin. Nevnte Everybody Wants er til randen lastet med store stadionhits (sjekk f.eks. ut Kiss This og Could Have Been Me) som med sitt dels retro, dels tidløse uttrykk – samt umiddelbart smittende energinivå, hvisker ut all tvil om at Luke Spiller kan bli den nye Freddie Mercury, Mick Jagger eller hva det nå er han helst vil.

Alt ligger til rette for at dette er det nye gigantbandet fra England. Bergenfest gir deg muligheten til å være der når det skjer.Bergenfest går av stabelen 11.-14. juni.