Fredag 22. mai er det duket for en legendarisk konsertopplevelse på Mono. Svenske The Nomads slapp sin første singel i 1981 og har gjennom 33 år vært en særdeles viktig inspirasjonskilde for yngre garagerockere som The Hives, Hellacopters og Gluecifer. TheNomads står med beina godt planta i garage­ og punkrockverden og er tydelig inspirert av blant annet MC5, The Stooges, Roky Erickson, The Cramps, The Ramones, New York Dolls og selvfølgelig old timerne i The Sonics.

The Nomads kommer opprinnelig fra Solna, en fullstendig ubetydelig forstad utafor Stockholm, som i sin tid ble bygget oppå en søppeldynge. Arven fra betongen og slektskapet til rottene har alltid preget bandets musikk og da gutta plugget i gitarene for å spille inn sin debutsingel i 1981 var ikke bare arven fra The Sonics, men også en primitiv urkraft som pøste ut av forsterkerne.

Etter mange år på veien og enda flere plateutgivelser har The Nomads oppnådd legendestatus på garagescena og fått mange internasjonale storheter blant fanskaren. Da bandet feiret 20­års
jubileum på Hultsfredfestivalen i 2001 var storheter som Jello Biafra (Dead Kennedys) og Wayne Kramer (MC5) blant gjestene på scenen.



Inngang: 250 kr (inkl. avgift)
Konsertstart: 21.00

Foto: Cato Lein