En gjeng musikkentusiaster fra Oslo lanserer lørdag 7. februar et helt nytt musikkprogram på nett. Oslo Sessions er en satsning på web-tv i sin enkleste form, med høyt fokus på kvalitet og minimalt bruk av forstyrrende elementer. Programmet, som retter seg til Norges svært musikkinteresserte befolkning, vil få 16 episoder i løpet av første sesong. Allerede før offisiell premiere er interessen fra artister og platebransjen enorm.

”Norge er uten tvil et musikkland!”, sier en av initiativtakerne bak konseptet, Asmund Torgersbråten. ”Det arrangeres jo like mange konserter i lille Oslo som på Manhattan, og vi har festivaler året rundt for alle smaker og preferanser. Spennende også at utlandet endelig skjønner at vi har mer å by på enn A-ha. Vi håper selvsagt at Oslo Sessions vil være like aktuelt utenfor landets grenser”.

Hver episode dedikeres til en artist, hvor intervjuer blandes med noen utvalgte sanger fra liveopptak eller i en studiosetting. Oslo Sessions ble startet av seks ildsjeler med stor interesse for musikk og et ønske om å fylle tomrommet etter nedleggelsen av NRKs Lydverket. Prosjektet har blitt til ved siden av jobb og studier, uten tunge investorer i ryggen.

”Dette har vært et dugnadsprosjekt med vanvittig mye ”passion” helt siden starten Vi har måttet lære ting på veien, mye prøving og feiling. Samtidig er vi ubeskrivelig takknemlige for all hjelp og støtte vi fått fra våre samarbeidspartnere, ikke minst fra artistene som har vist stor tålmodighet i starten”, sier Torgersbråten.

Oslo Sessions vil vise bredden innenfor norsk musikk og første sesong byr på både rikskjendiser og ”up and coming” artiser.

”Sendeplanen og innholdet er i stort sett spikret, selv om vi sparer litt plass for ting som skjer underveis.”, røper Torgersbråten.

Første episode ble sluppet en uke før offisiell premiere, etter ønske fra bandet Comet Kid som samme dagen ga ut ny plate. På lørdag holdes screening party på The Crossroads Club i Oslo for den første av to episoder med OnklP og de fjerne slektningene, med opptak fra den kritikerroste konserten på Rockefeller i 22. januar.

Oslo Sessions vil være reklamefinansiert, men allerede nå undersøkes alternative løsninger. ”Vi er svært stolte av programmet vårt og mener det er så pass bra vi kan ta betalt for det. Derfor ser vi nå på muligheter for å tilby en reklamefri versjon for de som ønsker det. Annonsering vil selvsagt være en viktig inntektskilde, men vi ønsker å begrense dette til noen få flater slik at det ikke overskygger innholdet”, avslutter Torgersbråten.

Comet Kid - Sweet Love from Oslo Sessions on Vimeo.



www.oslosessions.com