Amerikanske Pitchfork meldte torsdag ettermiddag at plateindustrien har funnet en felles dag for alle plateslipp. Per dags dato kan nye plater ofte komme på ulike dager i uka, ikke minst på ulike kontinenter. Dermed er det nå bestemt at fredag blir en felles utgivelsesdag for alle album, også kjent som Global Release Day.

I tråd med nyheten har IFPI Norge (International Federation of the Phonographic Industry) sendt ut en pressemelding, der de sier at forbrukerne er spesielt frustrerte over at noen land får tilgang til ny musikk før andre.

– I tillegg til å tilfredsstille musikkfans vil en felles global utgivelsdag være til nytte for artister som ønsker å utnytte sosiale medier for å markedsføre sin nye musikk. Det skaper også muligheter til å gjenskape spenning, forventning og markering rundt utgivelsen av ny musikk, lyder pressemeldingen.

Årsaken til at fredag blir dagen, er fordi undersøkelser har konkludert med at fredag eller lørdag er de mest foretrukne dagene for plateslipp. Det er også med tanke på at forbrukertrafikken er på sitt høyeste på disse dagene.

Dessuten gjennomføres dette med tanke på å gjøre sjansen for å piratkopiere ny musikk, fordi alle vil få tilgang samtidig.

Ny musikk vil fra og med sommeren 2015 slippes fredager klokken 00.01. IFPI representerer 1300 plateselskap verden over, og leder samarbeidet om å få en "global release day".

Foto: Nicolay Woldsdal