I år inviterer by:larm til folkefest på Youngstorget, og det er slik at dette ikke kun er for de med festivalpass! På dagtid er uteområdet åpent for alle, det blir både foodcourts og drikkeservering, og det blir bål, pølser, popcorn og DJs – det betyr at de uten festivalpass også kan få delta på moroa!

Et av arrangementene som er åpne for alle er et foredrag med tungvekteren Peter Jenner, Pink Floyds tidligere manager, og som driver Sincere Managment, som har blant annet Billy Bragg, Eddi Reader og Robyn Hitchcock i stallen. Her kan publikum få med seg et foredrag om rock and roll fra det siste halve århundret. Peter Jenner er en av tungvekterne under årets konferanseprogram og er verdt å få med seg!

Crossroad Club er et av stedene som byr på konserter, utenom by:Larm, med et solid program:

Fredag:

(act management)
17:30 - Odin Staveland
18:15 - Marble Pools
19:00 - Psyence Fiction

(Jansen Plateproduksjon)
20:00 Daniel Kvammen
21:00 Bror Forsgren
22:00 UNDERGRUNNEN
23:00 Bow to Each Other

Lørdag: (Vestkyst Records)

19.15 - Camp Sounds
20.00 - The Northern Belle
21.00 - Janne Hea
21.45 - Torgeir Waldemar
22.30 - Sweden
23.15 - Hiawata

Verkstedet Bar byr også på en fin bukett med konserter fredag og lørdag.

Fredag 06.03.15
20.00 : Ida Isax
Etter Ida Isax ble listet på P3 i 2010 med låten “Searchlight” har hun vært et navn man har lagt merke til på Oslo-scenen. Hennes mesterlige, vokaldrevne pop berører og engasjerer livepublikummet. Det siste året har hun brukt på å ta det frie og upolerte lydbildet inn i studio.

21.00 : Unnveig Aas
Vinteren 2013 spilte Unnveig Aas inn en EP i et kjøkken på Røa, og hun hadde aldri forventa at den skulle ta henne med ut på en så begivenhetsrik ferd. Etter utgivelsen har hun blant annet blitt kåret til Ukas Urørt, spilt to år på rad på Slottsfjellfestivalen og opptrådt for fullt hus i Bremen. Aas representerer en ny bølge folkmusikk ved at hun blander moderne pop med gamle country-og folktradisjoner.
«Med stort låtskriver- og scenetalent, fosser Aas stille fram med sin deilige countrypop» - Slottsfjellfestivalen.

22.00 : The Switch
Når de slipper oppfølgeren “B for the Beast” 30. Januar 2015, er det lyden av et band som har bevegd seg lenger ut i den dype enden av bassenget. De påbegynte albumet rett etter at "Big If" var i boks og ved innspillingens slutt var de et helt annet sted. I 2015 vil The Switch vise resten av oss hvor de har endt opp. Dagbladet og VG ga albumet terningkast 5.

23.00 : Level & Tyson
"Refreshingly unique" erklærte The Huffington Post da Level & Tyson spilte i San Francisco i høst. Siden oppstarten har L&T hatt for vane å forvirre - fra støyende intensitet til sukkersøte ballader, pakket inn i den punkete råheten til Violent Femmes og Pixies. Klassekampen skrev at "Level & Tysons uttrykk er både moderne og tidløst..

00.00 : Short Skirts
Det har vært snakket mye om Short Skirts i Trondheims undergrunnsmiljøer de siste to årene. Bandet har vært med på å prege den trønderske punkscenen med sin ujålete sjangerblanding av surf og garage, og førstkommende høst kommer endelig deres debutalbum ”Family Values”.
Låten ”All sliced up” er første singel fra denne skiva. Låta er intens og drivende, som bærer den ungdommelige energien som har preget bandet siden oppstarten.

01.00 : b0ka (trio)
Gutta i b0ka leverer "Instant Tropicana" og gode vibber med sin dansbar live klubbmusikk. Med en mengde instrumenter improviserer de, sjonglerer sjangre, og lager liv og røre med liveshowet sitt.. Denne kvelden blir det en mer minimalistisk og beatbasert versjon av b0ka da de for første gang stiller i en ren klubbtrio!

01.30 - 03.00 : DJ: Amo Chase

--



Lørdag 07.03.15
20.00 : 2nd Class People
2ND CLASS PEOPLE: Gutta holder til i Oslo, og er som plukket rett ut fra en Lars Saabye Christensen roman. De spiller dansbar skranglerock, og har en forkjærlighet for psykedelia og blues. Desember 2014 slapp de ny EP for ett fullstappet revolver. Musikken ligger ute og er klar for å balsamere din sjel.

21.00:Blomst
Ikke bli lurt av et søtt bandnavn, Blomst er ulver i fåreklær og et av Norges mest lovende punkband. Blomst har de siste årene bygd seg opp et solid liverykte med konserter over hele Norge, i sommer var bandet blant annet å finne på Slottsfjell og Pstereo og de har varmet opp for band som Motorpsycho og Kaizers Orchestra.. Nå venter vi spent på debutalbumet som vi vet er godt i støpeskjeen og som skal slippes i 2015.

22.00 : Pasha
Pasha er energisk og har en bergtagende tilstedeværelse på scenen. Mye av musikken hans er inspirert av old school hiphop, og låtene er lekene og gir en good feel. Den lovende Rykkinn-gutten har et par år bak seg som den andre halvdelen av rap-duoen Moonshine på Sandvika-lablet Toothfairy.

23.00 : Erlend & The Caretakers -
Erlend and the Caretakers begynte i 2013 som et prosjekt mellom medlemmene i Don Frogner, et nå oppløst kunstnerkollektiv. Mens the Caretakers spiller fortvistet rockabilly, fargelegger Erlend musikken med sin såre, men samtidig maskuline vokal. Bandet har allerede spilt på Don Frogners årlige hjemmefestival, og på Dokfilm i Volda. Deres debut-EP, “En Kveld Til" ble sluppet rett før jul i fjor..

00.00 : Still Changing
Det beste fra rockens råskap og popens fengende verden! 
Funkinspirert drum & bass, drivende synth, rocka gitar og særegne melodilinjer er bare noen få av ingrediensene i Still Changings varierte musikk.
Under overflaten gir tekstene uttrykk for en melankolsk hverdagsfilosfi om livets små og store temaer, som blir balansert med leken musikalsk entusiasme.

00. 30 - 03.00 : DJs: Amo Chase & Saul Sanchez

Andre arrangementer for de uten bylarmpass, åpent for alle:
· Tono session live med Espen Lind, torsdag 17.30, The Tono Lounge

· Plateprat med Ruben Gran (NRK P3), torsdag og fredag 15.30, Kulturhuset

· Gratis foredrag med Peter Jenner, Pink Floyds tidligere manager, fredag kl. 12.00 i Tono-Loungen

· Plateprat med Christine Dancke (NRK P3), fredag kl 13.00, Kulturhuset

· Tono session live med Bertine Zetlitz, fredag 17.30 The Tono Lounge

· Bry:larm (i regi av Oslo Ess og =Oslo,) Lørdag 7. mars kl. 12-16, Youngstorget



Les mer om BRY:LARM