Den 10. mars slippes Ane Bruns nye singel «Directions». Låten er hentet fra hennes kommende og ennå ikke navngitte album, som etter planen gis ut september 2015.

"Directions" karakteriseres av dramatiske pauker, subtile pianolinjer og kontrabass, sammen med Anes stemme som glir engleaktig gjennom et rikt musikalsk landskap. Kommende albumet og singelen «Directions» er produsert av Ane Brun og Tobias Fröberg, og spilt inn med musikerne fra turneen som strakk seg over store deler av 2013:

Bassist Dan Berglund (Tonbruket, tidligere medlem i Esbjörn Svensson Trio), pianist Martin Hederos (Tonbruket, The Soundtrack Of Our Lives), trommis Andreas Werliin (Wildbirds & Peacedrums) og gitarist Johan Lindström (Tonbruket). På denne singelen får de selskap/akkompagneres av John Eriksson (Peter, Björn & John) på timpani og Ola Hultgren på perkusjon."Directions" er en pekepinn på hvilken vei Ane Brun har tatt med det kommende albumet. I store deler av låtmaterialet utvikler hun videre den rytmiske retningen som var sentral på flere av låtene på hennes forrige album. "Directions" er ikke skrevet på gitar og piano, noe hun alltid har gjort tidligere.

Isteden har hun laget låtskissen på en app på telefonen. Appen har rytmiske samplinger som man kan komponere til , forklarer hun. Jeg la en bassgang med stemmen og deretter skrev jeg en melodi oppå det. Jeg brukte ingen harmoniske instrumenter, noe som er en ny måte å jobbe på for meg, sier hun.

Demoinnspillingen ble komplettert med en tekst hun skrev noen år tidligere, og som hun nylig hadde funnet i en av sine gamle notisbøker. Teksten ble imidlertid skrevet noe om.

- Når jeg var ferdig tenkte jeg at dette kommer til å bli en fantastisk låt. Men teksten kjentes feil, for den beskrev noe jeg hadde følt for flere år siden og som ikke stemte lenger. Så jeg snudde innholdet på hodet og plutselig begynte alle disse nye bildene å dukke opp. Det var en fin opplevelse. Av og til når jeg har skrevet en tekst og leser den, kjenner jeg en slags motstand. «Dette kjennes ikke riktig». Så da kan jeg endre perspektivet for at teksten skal lande rett. Låtskriving er i stor del en intuitiv prosess, og jeg tror denne låten representerer hvordan jeg har forandret meg i min måte å forholde meg til livet på. Den handler om å kjenne seg sterk og full av kraft. Å kjenne at alt er mulig.

I likhet med singelen kommer det kommende albumet til å være mer ekstrovert enn Brun tidligere produksjoner. Før arbeidet med platen begynte vendte hun tilbake til musikk som hadde stor betydning for henne i tenårene og i tjueårene.

- Jeg har en spotify-liste med musikk som DJ Shadow, DJ Crush og masse fantastisk trip hop, jazz og elektronika. Jeg hørte igjen på alt dette og prøvde å tenke over hva det var jeg likte med det. Jeg hørte også på en del Charles Mingus og Duke Ellington, jazz som jeg er vokst opp med. Den rå sounden som enkelte av de albumene har og som trolig inspirerte en del av 90-tallets trip hop album. Jeg ville at min stemme skulle flyte over beaten denne gangen.

I forbindelse med albumslippet spiller Ane Brun tre konserter i Norge:

Lørdag 10. oktober Oslo/Sentrum Scene.

Torsdag 29. oktober Bergen/USF Verftet (Røkeriet)

Fredag 30. oktober Stavanger/Stavanger Konserthus (Zetlitz).

*flere konserter offentligjøres senere