Britiske Frank Turner og hans backingband The Sleeping Souls slipper i sommer sitt 6 studio album, to år etter det dypt personlige Tape Deck Heart.

Frank Turner and The Sleeping Souls er kjent for sitt folkelige sound og allsangvennlige refrenger, og med låter som If Ever I Stray og Recovery har de etterhvert bygget seg opp en solid fanskare både i og utenfor hjemlandet. I tillegg til egne headline-turneer har bandet reist rundt med band som Dropkick Murphys og Green Day, og var nettopp på rockecruise med Flogging Molly og Gogol Bordello.

Dropkick Murphys tok dem også med til Norge som support da de besøkte Oslo i 2013, og alene har Frank Turner og gutta vært på både Slottsfjell, Bergenfest og John Dee. Selv om det ikke foreligger konkrete planer om en retur til Norge, forteller trommis Nigel Powell til Musikknyheter at de håper å få komme tilbake til landet snart: "Vi hadde det kjempegøy både i Bergen og Oslo i 2014, så vi håper på å komme tilbake når det nye albumet er ute". Etter å ha sluppet et album mange mente var litt for "nedpå", deprimerende og selvransakende i 2013, ser det nå ut til at Turner har hatt en solid opptur, første smakebit fra det kommende albumet er en kjapp, positiv og catchy sak som bygger rundt mantraet "We could get better, because we're not dead yet".

Powell forteller at hovedtema og rød tråd på den nye skiva er å: "Jobbe seg gjennom tunge tider og komme sterkere ut på andre siden". Han forteller at albumet ble spilt inn "live i studio" i Nashville, og ble produsert av ingen ringere enn Butch Walker (Weezer, The Wombats, Ida Maria): "Å ha Walker som produsent gjorde underverker for skiva. Hans tilnærming til musikk og studioarbeid er utrolig "hands on", han bruker øyeblikket og jobber raskt, heller enn å bruke lang tid på hver minste detalj."

Dersom første låt ut er noe å gå etter er dette en suksessfull oppskrift, se lyric-videoen til Get Better og last ned låta gratis her: