Sunn O))) er kjent for sitt dronete, drøye og tunge sound. Torsdagen under Øya tar de med seg sitt herlige leven til Tøyenparken.

SUNN O))) (US)
Gitarduoen Sunn O))) består av Greg Anderson og Stephen O’Malley. Da starta på tampen av 90-tallet med en unik form for tung og eksperimentell musikk. Mange publikummere har siden den gang opplevd deres seige, minimalistiske og støyende metalinspirerte sound som fysisk og overveldende. Duoens gitarer er karakteristiske, med dype toner i svært lavt tempo. Tidlig hadde de en åpenbar inspirasjonskilde i kultbandet Earth. Groove.no har ment at dette er «Bandet som får Melvins til å minne om visesang og Sleep til å virke som speedmetal».

De to hadde tidligere spilt sammen i Burning Witch og Thorr’s Hammer, sistnevnte med norske Runhild Gammelsæter. Anderson har bakgrunn fra doomheltene Goatsnake. Han driver i tillegg plateselskapet Southern Lord, som gir ut en del av deres egen musikk, og band som Obliterations, Pelican, Wolves In The Throne Room og Black Cobra. O’Malley har blant annet vært medlem av Khanate og Æthenor. Sunn O))) fungerer eksepsjonelt godt på egenhånd, men har også hatt ulike samarbeid med folk som Ulver, kultrocker Julian Cope, Mayhem-vokalist Attila, støymusiker Lasse Marhaug, Godflesh-sjef Justin Broadrick og kunstpopcrooner Scott Walker.