Samaris er et ungt, kritikerrost band fra Reykjavík, Island. I 2014 var bandets selvtitulerte debutalbum nominert til Nordic Music Prize, og tidligere i år spilte de på by:Larms to største scener, Tidal og Sentrum Scene.

8 mai er de tilbake i hovedstaden, og besøker denne gang Parkteatret.

Med to album under beltet har de allerede oppnådd stor suksess i hjemlandet, men også utenlands, hvor de har stått på scener som Sonar, Eurosonic, Berlin Music Week, Electric Picnic og Sydney Festival, og gjort et utsolgt JaJaJa-show i London. For et år siden var de på supportturné for Jon Hopkins og John Grant.

Trioen, som blir sammenlignet med alt fra Björk til James Blake, spiller atmosfærisk elektronika med innflytelse fra blant annet triphop, og bruker tekster tatt fra elddgamle islandske folkedikt. Resultatet er en usedvanlig skjør, eterisk og vakker musikk, som leder tankene til isbreer, endeløse sletter og mørke, krystallklare frostnetter.

Bandet består av Áslaug Brún Magnúsdóttir (klarinett), Þórður Kári Steinþórsson (elektronika) og Jófríður Ákadóttir (vokal), og er signert av One Little Indian, samme selskap som Björk, Ólöf Arnalds og Ásgeir. Bare måneder etter at de fant sammen vant de både konkurransen Músíktilraunir (tidligere vunnet av blant annet Of Monsters and Men) og Kraumur-prisen.

«A stunning record» Drowned In Sound, 8/10
«Elegant and unusual, this is a gem» NME, 8/10
«We can’t help but be reduced to awestruck piles of glazed-eye gibbering.» The Line of Best Fit, 8,5/10



Billetter kr. 180,- + avg.
I salg via Billettservice
18 års aldersgrense