Tromsøfestivalen Bukta slapp i dag en flott navn til årets lineup, selveste Jonathan Wilson! Festivalen melder:

Det er sommer og sola kommer garantert til å stikke frem når selveste Jonathan Wilson inntar scenen i Telegrafbukta. Har du i tillegg sikret deg en duggfrisk og iskald Mack-øl ligger alle forholdene til rette for en riktig så fantastisk konsertopplevelse.

Amerikanske Jonathan Wilsons musikalske fremtoning er både varm, vakker og veldig stemningsfull - en blanding av 70-tallets flotte vestkystrock og fengende folkpop med tydelige referanser til alt fra Neil Young, Grateful Dead og nyere artister som Midlake, Jason Isbell og Devendra Banheart.

Jonathan Wilson er ikke bare en ekstremt dyktig låtskriver og vokalist, han spiller også et drøss med ulike instrumenter og har produsert plater for både Dawes og Father John Misty. Debutalbumet «Gentle Spirit» kom ut i 2011 og har i likhet med «Fanfare» fra 2013 mottatt toppkarakterer over hele linja. Sistnevnte ble også kåret til et av årets sterkeste utgivelser det året og inneholder gjestesamarbeid med selebre artister som Jackson Browne, David Crosby, Graham Nash, Father John Misty og Patrick Sansone fra Wilco for å nevne noen.

Fanfare er et storverk stappet med ytterst potent musikk! -Terningkast 6 VG

En fremtidig klassiker av Jonathan Wilson! - 10/10 Musikknyheter

Vi gleder oss stort til å få besøk av Jonathan Wilson i Bukta til sommeren. Han er en personlig favoritt og begge platene har blitt spilt MYE i platespilleren både hjemme og på kontoret. Det kommer til å bli en helt perfekt åpning på årets aller siste Bukta-dag! Forteller en fornøyd festivalsjef, Lasse Lauritz Pettersen.