Bridie Monds-Watson fra Derry er bedre kjent under artistnavnet SOAK. Nå tar det unge stjerneskuddet med seg det enorme låtskrivertalentet, gitar og band til Oslo og Parkteatret.

– Vi er utrolig glade for å kunne presentere SOAK på Parkteatret. Hun bergtok oss fullstendig under by:Larm-konserten sin i St. Edmund's Church tidligere i år, og vi visste med en gang at dette var en unik artist vi fryktelig gjerne vi ville se på vår intime scene, sier Rannveig Falkenberg-Arell ved Parkteatret.

SOAK er bare 18 år gammel, men har blitt lovpriset i britiske medier siden hun var 15. Hun har laget musikk så lenge hun kan huske, men det ble for alvor en del av livet hennes da hun som fjortenåring entret musikkmiljøet i den nordirske hjembyen med et smell.

Artistnavnet SOAK valgte hun fordi det kombinerte ordene «soul» og «folk», selv om musikken ikke faller helt innenfor noen av disse sjangrene. Hun er en singer-songwriter som aller helst skriver om de vanskelige temaene i livet. Hun lar seg inspirere av band som Foals og The 1975, og sammenlignes med sterke kunstnerstemmer som Cat Power og Laura Marling. The Guardian beskriver musikken slik: Som om Paul Brady skulle sunget Joni Mitchell, eller lest høyt fra «Anne Franks dagbok».

Siden hun hoppet av skolen for å fokusere på musikken, har hun blitt signert til CHVRCHES sitt plateselskap Goodbye Records, og turnert med George Ezra og Tegan and Sara. I høst står altså norske Parkteatret for tur, allerede 5. oktober.



Norsk presse om SOAKs by:Larm-konsert:
«Nordirske SOAK trenger kun seks strenger og stemmen for å karve seg et helt eget rom under årets by:Larm» – 5/6, P3 musikk

«De sterke, gåsehudfremkallende innspillingene (...) ble hevet til et nytt nivå i livetapningene jeg og de andre heldige oppmøtte fikk servert» – Ny Musikk Hver Dag