Herbie Hancock er klar for Oslo Jazzfestival og Den Norske Opera & Ballett med en av sine sjeldne solokonserter søndag 9. august!

– Dette har jeg drømt om å få til siden jeg begynte i Oslo Jazzfestival for 8 år siden, sier festivalsjef Edvard Askeland.

Endelig har det lykkes å få Herbie Hancock til Oslo Jazzfestival!
Hancock er en av den moderne musikkens store ikoner. Han har stadig utforsket nye musikalske landskap og bygget broer mellom sjangre, samtidig som han har tatt vare på og utviklet sin egen originale musikalske stemme. Gjennom en strålende karriere som strekker seg over fem tiår og 14 Grammy awards, inkludert Album of the Year i 2007 for River: The Joni Letters, fortsetter han å begeistre publikum verden over.

Herbie Hancock er den største nålevende stilskaperen innen jazz. Hans bidrag til jazzhistorien i form av “standardlåter” som Watermelon Man, Maiden Voyage og Dolphin Dance på 60-tallet og hans innovative bruk av keyboards med populære og dansbare groover i bånn utover 70- og 80-tallet, viser en fantastisk bredde, oversikt og formidlingsevne.

Hancock har krysset grensene både til det populærmusikalske landskapet med sitt samarbeid med bl.a Joni Mitchell, Stevie Wonder, Paul Simon, Sting, Bill Laswell, John Mayer, Flying Lotus og til den klassiske verden med bl.a Lang Lang og Los Angeles Philharmonic.

– Hancock alene på scenen med et flygel er en sjelden begivenhet, det skjer i Operaen søndag 9 august på et stort Fazioliflygel som for anledningen hentes opp fra Amsterdam. Ingen musikere jeg vet om kommer opp mot Herbie Hancock, han er for meg den komplette musiker, sier festivalsjef Edvard Askeland.

Miles Davis sier det slik i sin selvbiografi: “Herbie var trinnet etter Bud Powell og Theolonius Monk og jeg har ennå ikke hørt noen som har kommet etter han.”

Herbie Hancock er aktiv i organisasjonen Artists For Peace som han også var med og starte, og han ble i 2011 utnevnt til Goodwillambassadør for UNESCO.

I forbindelse med konserten i Oslo vil Hancock også holde en tale på et arrangement på Youngstorget den 6. August. Dette er en markering av at det i år er 70 år siden bombingen av Hiroshima.

Billettsalget starter kl. 13:00 og selges via Operaen.no og tlf 21 42 21 21.

Photo by Douglas Kirkland