Garagepop-mesteren Mikal Cronin slapp denne våren sitt tredje kritikerroste album, «MCIII». I november tar han endelig turen tilbake til Oslo og Bergen.

Mikal Cronin vokste opp i Laguna Beach, California, og utviklet allerede som tenåring en lidenskap for surfing og rock & roll. Han fant raskt et miljø av likesinnede og startet sitt første band, og spilte etter hvert inn sin første plate med hjelp fra blant andre Ty Segall og John Dwyer fra The Oh Sees.

Det nye albumet kjennetegnes av de samme fyldige arrangementene, fantastiske melodiene og dypt personlige tekstene Cronin har blitt så kjent for. Men det er også et veloverveid forsøk på å go big.

«MCIII» er innspilt mellom lange turnéstrekk i 2014, og er tydelig delt i to: En A-side med en glitrende tsunami av voldsomme, ufornektelige poplåter, og et mini-konseptalbum av en B-side, bygd rundt hans egen oppveksthistorie. Som på den selvtitulerte debuten (2011) og oppfølgeren «MCII» (2013) har Cronin arrangert og spilt så godt som hele albumet på egen hånd, inkludert det greske strengeinstrumentet tzouras, valthorn, saksofon og trompet. Over gitarene har han også arrangert partier med full strykerkvartett.

Landmark i Bergen 10. november
Parkteatret i Oslo 11. november