Danske Mew slapp tidligere i år sitt kritikerroste nye album +- og har i løpet av sommeren spilt på flere norske festivaler. For de som gikk glipp av disse konsertene kommer nå redningen: Bandet legger ut på en liten norgesturné i oktober, og besøker hele fire norske byer! 21. oktober spiller de i Stavanger Konserthus (Zetlitz salen), 22. oktober i Bergens Grieghallen (Peer Gynt Salen), 24. oktober i Trondheim på Samfundet, og 25. oktober i Oslo på Sentrum Scene.

Sentrum Scene skriver:

Mew har de siste 10 årene markert seg som et av Nordens største rockeband. De har vunnet adskillige priser i hjemlandet, deriblant Steppeulvs, Danish Music Awards, MTV Awards og Gaffa-priser. Flere av albumene har velfortjent blitt kåret til årets album av en rekke kritikere i Skandinavia, og bandet har således gjort seg gull- og platinafortjent i flere land.

Musikken til Mew har utvilsomt hatt stor innflytelse, særlig innen den skandinaviske musikkscenen. Albumene "Frengers", "And The Glass Handed Kites" og "No More Stories" har vært sentrale milepæler, og alle tre albumene oser originalitet og variasjon. Sjangermessig er det vanskelig å sette bandet i bås, men én ting er sikkert - bandet har hele veien beholdt et slektskap til den symfoniske rockens storslagenhet, indie-rockens urolige vesen og pop-musikkens umiddelbare slagkraft. Bandet, som blant annet er kjent for sine fabelaktige visuelle sceneshow, har vist en imponerende formkurve i årene etter det store gjennombruddet med platen "Frengers" fra 2003.

I tillegg til en stor og veletablert fanskare i Norden, har bandet utallige fans i Asia, USA, og i Europa for øvrig. Bandet har gang på gang solgt ut klubber og arenaer verden over og spilt på store, prestisjetunge festivaler – alltid til anerkjennelse fra internasjonal presse. Bandet har attpåtil turnért med band som Nine Inch Nails, Pixies, Muse og Kings of Leon, som alle har ytret sin beundring for bandet.

Nå er endelig albumet "+ -" her - deres første på seks år. Det nye albumet har fått fantastiske anmeldelser i inn- og utland:

"Knytter sammen bandets fortid og fremtid"
-Musikknyheter (8/10)

“Helt eventyrlig”
-Fædrelandsvennen (6/6)

“Fortsatt full av drømmer”
-Aftenposten (5/6)

“Mew trekker vellykkede lyse kompleksiteter i en poppet retning”
-Berlingske Tidende (5/6)

“Det er en decideret nydelse at gå på opdagelse i Mews musikalske vandringer på dette, deres sjette studiealbum.
-GAFFA .dk (5/6)

Mew har for vane å selge ut konsertene sine her i landet, så det blir nok rift om billettene også denne gangen!Billetter i salg fredag 7. august kl. 09.00.

Les vårt intervju med Mew fra mars i år!