Trondheimsbaserte Østfrosts historie hittil er litt som musikken de spiller. De har lekt seg finurlig inn i musikk-Norges underbevissthet gjennom deltagelse på Alternativ Julekalender, fullstappede konserter i hjembyen Trondheim, samt nyinnspillet EP hos noen av Norges dyktigste produsenter, Kenneth Ishak (Thea & The Wild, Beezewax) og Simen Halseth (Gold Celeste, Lumikide). Alt dette med kun et drøyt år bak seg som band.

Indisk harmonium og bratsj er sentrale instrumenter – som veves sammen med melodiske basslinjer og intense trommer. Det er lett å kaste ut sjangerbetegnelser som indie eller jazz, men summen av musikalske referanser i dette bandet gjør det altfor vanskelig å feste ord på hvordan Østfrost høres ut. Dette er rett og slett et slikt band som man bare må høre seg fram til en følelse av en aning av en sjanger.

Bandet ble sist sett på Fjellparkfestivalen i Flekkefjord, men legger nå ut på turné og vil spille konserter både i Trondheim, Oslo, Bergen og Island denne høsten.



23.oktober er ”Østfrost EP” ute på labelet No Forevers.

Bandet består av Ane Bjerkan - vokal/harmonium Håkon B. Kjenstad - bratsj/gitar Ola Even Hogstad Hagen - trommer Ken Erik Klaseie - bass.