P.I.L.S. har siden starten i 2003 blitt et av NRKs mest populære radioprogrammer. De to programlederne Finn Tokvam og Bård Ose gir oss med humor forunderlige historier fra musikkens verden, alltid med et tema.

Boka "P.I.L.S. - Populærmusikk ispedd litt sladder" er i motsetning til programmet ikke tematisk. Her får vi små og store hendelser fra pop- og rockehistorien, fordelt på årets 366 dager (skuddårsdagen er med). Mange av disse er knyttet til artisters fødsel og død, plateutgivelser og konserter.

For hver måned brytes kronologien opp av tre morsomme artikler skrevet på nynorsk av Tokvam. Disse handler om blant annet Syd Barrett, Shane McGowan, Chuck Berry, Woodstock, streaking, Henrik Ibsen, Marvin Gaye, The 27 Club, groupies, Roxy Musics coverdamer, Gram Parsons, Bill Wyman, Don McLean, rasering av hotellrom, John Lennons "lost weekend", langt hår, møter med Elvis, sensur, svar-sanger, Michael Jacksons damer, Zappa og litt fra den syke radiospalten "Sjukekassen".

"P.I.L.S. - Populærmusikk ispedd litt sladder" avsluttes med forfatternes favorittplater og "Heilt til slutt. Visste du at...". Det er ei fornøyelig bok som man ikke behøver å lese fra perm til perm. Man kan jo slå opp i den dag for dag gjennom et helt år. Og den fungerer som et oppslagsverk for musikkhistoriens største begivenheter.