I dag tidlig avslørte NRK Hordaland i Bergen at AURORA er offentliggjort som andre vinner av European Border Breakers Awards (EBBA) 2016 – den europeiske musikkprisen for voksende artister.

AURORA er en 19 år gammel singer-songwriter fra Bergen, Norge. Hun har skrevet låter nesten halve livet og lager mørk popmusikk med sjelden dybde. AURORAs debut-EP ”Running With The Wolves” har fått vid anerkjennelse fra online musikkblogger og nasjonal presse.

Fredag blir det latviske bandet Carnival Youth annonsert som første av ti EBBA 2016- vinnere. De neste ukene, vil EBBA-crewet møte og filme åtte prisvinnere til i ulike land over hele Europa. Opptakene blir en del av en unik road trip minifilm og denne vil bli delt på EBBAs nettside og sosiale media.
EBBA handler om å bryte ned landegrenser og sette fokus på blomstrende europeiske rock, pop og elektronika-artister som har oppnådd internasjonal suksess. Denne unike europeiske musikkprisen er finansiert av EUs Kreativt Europa-program. Med EBBA ønsker den europeiske unionen å fronte suksessen til ti debuterende artister som selger album og turnerer utenfor sitt eget hjemland.

LES OGSÅ: MEST TRO PÅ AUROA I 2015

Fra Adele (2009) til Milky Chance (2015) – vinnerne av EBBA representerer den fulle bredden av europeisk talent og mangfold. Tidligere vinnere inkluderer også Stromae, Emeli Sandé, Gabriel Rios, Hozier, Melanie De Biasio, Of Monsters and Men, Woodkid, Mumford & Sons, Caro Emerald, Lykke Li, Disclosure, Katie Melua, John Newman, The Ting Tings, C2C, Tokio Hotel, The Script, Zaz, Nico & Vinz, Saybia, Damien Rice, KT Tunstall, Alphabeat, Milow og Afrojack.

Det kulturelle og språklige mangfoldet er en sterk del av den kulturelle apellen til Europa, men språklige barrierer gjør det ofte tøffere for artister å jobbe internasjonalt og oppnå salgs-suksess over landegrensene. EBBA søker å hjelpe artistene med å overvinne disse hindringene.
For å kvalifisere til 2016-prisen, må artisten ha oppnådd grensebrytende suksess med sitt første internasjonale slipp i Europa mellom 1. august 2014 og 31. juli 2015.

Bakgrunn
Vinnerne er plukket ut på bakgrunn av data fra Nielsen Music Control research, den europeiske kringkastingsunionen (EBU), EBU- radiostasjoner og festivaler som tar del i ETEP-programmet (European Talent Exchange Program).

Vinnerne vil motta prisen sin i en seremoni ledet av TV-personlighet og musiker Jools Holland på Eurosonic Noorderslag-festivalen i Groningen, Nederland 13. januar 2016. Vinnerne vil opptre på prisutdelingen.
En av vinnerne mottar en publikumspris, basert på stemmer gitt på EBBA sine nettsider fra slutten av november til jul i år. Opp til 15 tilfeldig utvalgte stemmegivere fra ulike land vil bli invitert til prisutdelingen. Hver enkelt av disse får ta med seg en venn og vil få dekket fly- og hotellutgifter.
EBBA, som nå er i sitt trettende år, er organisert av Eurosonic Noorderslag i samarbeid med den europeiske kringkatingsunionen (EBU), med støtte fra Buma Cultuur, det nederlandske utdannings-, kultur- og vitenskapsdepartementet, provinsen Groningen, Groningen by og Music Week.



Foto: Oddbjørn Steffensen/ Musikknyheter.no