Field Music returnerer med et nytt 14-spors album «Commontime», som slippes 5. februar via Memphis Industries. Første singel fra albumet er «The Noisy Days Are Over». Låten er en samtale mellom to gode venner som sliter med å ta farvel med den gamle, dårlige vanen, spritflasken. De bør egentlig «gå hjem og legge seg slik alle andre gjør»

I løpet av de siste fire årene, har søsknene Peter og David Brewls jobbet mye hver for seg. Likevel ender de alltid opp med å samarbeide; «På tross av moroa vi har hatt på egenhånd og i samarbeid med hverandre, savnet vi å tilbringe tid sammen i studio, bare oss to, og finne ut av låtene sammen», forklarer David.

Rommet Field Music har fylt i løpet av de siste rene, er det ingen andre som har klart å fylle i løpet av den tiden Field Music har stått stille. Ingen andre klarer helt å gjøre det Field Music gjør; vokalen som fletter seg sammen, de rytmiske skiftene, de noe upassende akkordene, men som samtidig ivaretar denne pop-sensibiliteten Field Music presenterer. I «Commontime», viser Field Music en uforskammet kjærlighet ovenfor refrenger som de tidligere kun har hintet til.