Det har gått tre år siden forrige og første ordinære utgivelse med KBT - også kjent som Kosmik Boogie Tribe (og til og med Lobby Loyde Is The Reason). I dag slippes Living In A Dream som er første singel fra det kommende albumet.


- Living In A Dream er den nyeste komposisjonen til K.B.T. Den blei laga ved kjøkkenbordet mandag 18 mai. Dagen etter tidenes nasjonaldag, dagen da vi spillte sammen med The Dictators NYC her i Oslo. Jeg måtte på befaling teste SG'en min på en miniamp foran Ross The Boss Friedman på bakrommet og Handsome Dick Manitoba sto å digga hele showet vårt rett foran scena. Måtte bli låt av det. Musikalsk er den vel egentlig, vel så mye Jeff Dahl som gammal Dictators. Teksta kan folk finne sin egen oppfatning av. Handler vaffal ikke om verken Ross, Dick eller Dahl, forteller Morten Lunde til Musikknyheter.no


Bandet kaster ikke bort tiden i studio. Alle spor ble spilt inn mellom kl. 15.00 og 20.15 mandag 15. juni. Bortsett fra spor B2 som ble spilt inn mellom 17.15 og 17.30 påfølgende dag.


- Det er K.B.T. anno 2015 som har vært i studio. Magne Vannebo på trommer, Thomas Brenna på vokal, Eirik Melstrøm på gitar, Vegard Strand Holthe på bass og Morten Lunde på gitar. (Alle folk fra The Good The Bad And The Zugly, The Mormones og Lonely Kamel etc) Vi spilte inn 10 planlagte spor og la litt vokal samma kvelden. Dagen etter følte vi at det var plass til ei låt til så vi ga oss tid til å få inn enda èn før vi gjorde ferdig vokal og enkelte gitarsoloer som vi ikke hadde gjort på hovedopptakene. Alt er spilt inn og miksa i Endless Tinnitus Studio i Schweigaardsgate i Oslo. Det har vært opptaksvirksomhet der siden tidlig 80-tall, men det har siden 2002 vært drifta av legenden Kenneth Storkås. Han var også tekniker for oss i sommer og i høst da vi miksa sjiten. Forøvrig en topp opplevelse. I Endless T, spiller man inn uten høretelefoner og det er ikke snakk om å reparere noe som helst da det er spilt inn på bånd og datateknologi ikke er involvert. Litt som å være på øving egentlig. Også kan man røyke hva man vil inne der. Alt kun pluss i vår bok, forteller Morten.


Skiva heter Suck More Piss med undertittel "En attenårig kvisete gutts bekjennelser".

- Suck More Piss er en legendarisk "stage rant" som kom fra kjeften til like legendariske Richard Billy Thorpe på Sunbury-festivalen utafor Melbourne i 1973. "Suck more piss" er vel en vri på "sink more piss" som betyr drikk mer øl! sier gitaristen.


Dere har jo tidligere sunget om bl.a. John Olav Nilsen og Bergen. Hvem får på pukkelen denne gangen?


- At vi sang om Herr Nilsen betyr ikke at han fikk på pukkelen. Vår mest misforståtte tekst. Den låta hvor han synges om er jo i utgangspunktet en hyllest til Bergen. Det er jo bare konstateringer i teksta. For eksempel "...Nilsen tar over (som borgermester) etter at Herman Friele har vandret" Men der tok vi jo feil, det var jo Trude Drevland som gjorde det. Men vi tok jo ikke feil med refrenget da vi sang "...å alle elsker ...Nilsen..." Samma kan det være.

- Vi prøver egentlig ikke å legge oss ut med noen. Skulle det være noen så må det være de som i såkalt bransje i dag hyper hva det skal være av unge artister og da de hører sin seneste satsning live for første gang bryter ut "Å Herre Gud, kan de ikke spille eller?" Altfor mange nye artister bruker en måned i studio på ÈN låt og som tilslutt låter superfett, men som TOTALT faller sammen da den skal spilles foran folk på ei scene. 80% av tekstene på Suck More Piss er sett gjennom øynene på en liten tass som skal ut i verden. Derfor har Suck More Piss fått undertittelen "En 18 år gammel kvisete gutts bekjennelser", forteller Morten til Musiknyheter.no


KBT har inngått en avtale med Oslo-labelen Fysisk Format. Fonogrammet vil bli trykket på både vinyl, limiterte vinyl vil inneholde cd.


- Suck More Piss kommer fredag 15. januar. Men kan allerede nå forhåndsbestilles og det burde folk gjøre da det vanker en del ekstra snacks for de første kjøperne. Som for eksempel bonusplate og hjemmelaga sterksaus og sikkert ett eller annet signert i blod eller noe. Løp og kjøp, avslutter Morten.

Spill høyt og plag naboene!
Foto: Julia Naglestad

Forhåndsbestilling av albumet