For en uke siden kunne Oslo Ess avsløre den gode nyheten om at deres splitter nye singel «Amerika» slippes i dag. Men de gode nyhetene stopper ikke der. «Amerika» er første singel og smakebit fra deres kommende album Konge uten ei krone, som ventes tidlig neste år.

Oslo Ess kommer med nytt album 5.februar 2016. I følge Åsmund Lande, Knut-Oscar Nymo og Peter Larsson er Konge uten ei krone deres mest uptempo plate hittil, med effektive og lekende låter med høy energi, noe bandet selv ønsker at lyden av Oslo Ess skal forbindes med. «Dette er vårt fjerde egenproduserte studioalbum, og aldri før har vi følt at ting har falt så naturlig på plass», forteller Lande om albumet som tar bandet ett steg videre, et steg de tar sammen med trommis Håvard Takle Ohr (t.h.,kjent fra blant annet El Cuero), som med dette virkelig har funnet sin plass i bandet, skriver Warner i pressemeldingen.

Fra en anonym tilværelse i undergrunnen har Oslo Ess etterhvert sørget for å sette sitt gode navn på Norgeskartet. Hard jobbing, mye livespilling, dedikasjon, samt musikalsk talent og glede har ført gutta via Urørtfinalen til Spellemannsnominasjon og hele to førsteplasser på VG-lista. På denne måten har bandet bidratt til at punkrocken har nådd ut til et bredere publikum enn det sjangeren kanskje har vært forbundet med før. Debutalbumet fra 2011, Uleste Bøker og Utgåtte Sko, smalt ned i norsk musikkliv med et forfriskende nytt perspektiv på «norsk på norsk». Med dét og de to andre foregående platene Verden På Nakken, Venner i Ryggen og Alle Hjerter Deler Seg, har den kreative og produktive gjengen i Oslo Ess høstet lovord, skyhøye terningkast og anerkjennelse, samtidig som den dedikerte fanbasen har vokst seg enorm.

Nå er ventetiden endelig over.I dag kan du høre «Amerika» over alt, ei låt bandet selv mener er en opplagt førstesingel fra, og en perfekt introduksjon til Konge uten ei krone, som er ute 5.februar 2016.

«Med Konge uten ei krone, føler vi virkelig at vi får vist fram essensen av hva Oslo Ess er; åtte raske jævler, en ballade og en skalåt det lukter trøbbel av», uttaler bandet.Ute digitalt i dag.


Konge uten ei krone er innspillt i Ocean Studio Recordings på Giske og i Parachute Studios i Oslo i september 2015. Albumet er tracket av Roar Nilsen, produsert av Oslo Ess og mikset av Vincent Sorg (som også har mikset de to foregående platene).Trommis Håvard Takle Ohr bidrar med dette på sitt tredje Oslo Ess-album. Dette er første gang Oslo Ess gir ut musikk på sitt eget selskap, Hakaslepp Records, med sine brødre og søstre i Warner Music i ryggen.

Foto: Daniel Pedersen