Som en av Oslos viktigste juletradisjoner serverer Last Train fest og stappa sjappe hver dag i romjula. Her er årets line-up med Last Trains egne ord:


LØR 26/12 - Martin og Andos julekro 100,-
Last Train er et sted for alle. I hvert fall for Ando Woltmann og Martin Bjørnersen. På hver sin kant har de lenge bidratt til at Oslo skal bli et sted det går an å oppholde seg, gjennom bandvirksomhet, DJing, bladsmøreri, klubb- og konsert-arrangering. Og når de møtes på Last Train vokser tusen nye blomster opp av kassa som henger ved uteserveringen. En av disse blomstene er Martin & Andos Julekro, en varietéforestilling en lørdagskveld i romjul på Oslos beste bar, med forskjellige kunstneriske innslag og musikalske gjester fra scenen, åpent dansegulv (faktisk et av byens beste det også), og internasjonalt nivå i baravdelingen, for den som foretrekker det. Programmet annonseres fortløpende og senest 26/12 kl 20:05. God helg og god jul.


SØN 27/12 – Dig Deeper 120,-
Kveldens DJs Linn Thizzy & Zownes Van Tandt

Dig Deeper har hatt en strålende år siden de 23. januar slapp albumet “How You Spend Your Days” på Stian Svehagens Snertingdal Records/MO og ble umiddelbart listet på P13 med singelen “Tracks”. Albumet har blitt hyllet i norsk presse som en utgivelse helt utenom det vanlige og rost internasjonalt av blant annet Kieron Tyler (Mojo, The Guardian, The Arts Desk). Dig Deeper består av Einar Kaupang, Raymond Tungesvik (California Games), Ola Grøttvik, Øystein Braut (Electric Eye, The Low Frequency In Stereo) og Jørgen Knutsen (Utakk, California Games). Bandet solgte ut Crossroad Club i februar og har siden turnert Norge hele vinter/vår 2015 etterfulgt av en rekke festivaler (Parkenfestivalen, Festspillene i Bergen, Camp Indie m.m.), turné med Handsome Family og Justin Townes Earle. Med inspirasjon fra 70- og 80-tallets Paisley Underground, psykedeliske California og lyden av Oslo/Bergen – kom bandet i januar ut med et album som har fått anmeldere til å nevne alt fra War On Drugs til Green On Red og Roky Erickson. Bandet jobber om dagen med neste album, men takker for i år med én siste konsert på Last Train 27. desember før de setter kursen mot ytterligere turnéring i Belgia og Nederland på nyåret.



MAN 28/12 The Good The Bad And The Zugly 120,-
Kveldens DJs er Hinkel og Ole Jacob

The Good The Bad and The Zugly lager skitten, massiv, hektisk og tidløs pønkrock. Disse folka med bakgrunn fra ulike deler av Oslos rockeundergrunn, har overbevist gjennom to album og masse konserter. Siden debuten Anti World Music (2013) har Ivar Nikolaisen fra Silver kommet inn på vokal. For kort tid siden ga de ut Hadeland Hardcore, ei skive som viser at han absolutt har funnet sin plass i gjengen.
Låter som Sitter Fast I Helvete, Partyfest & Apathy, Fucking Is Awsome, Hate Will Get Us Everywhere bør bringe fram øltørsten hos noen og enhver. Dette bandet er perfekt for alle som er vokst opp på Poison Idea, Dwarves, Turboneger, Dictators og deres likemenn. Det nye albumet hoppa lenger opp på salgslistene enn denne type rock har for vane, og The Good The Bad and The Zugly har samla inn en pen rekke femmere, blant annet fra store medier som VG og NRK. P3 kalte det «rask snotty punkrock, med hardcore-elementer, som veksler mellom det harde og det ekstremt catchy i et perfekt symbioseforhold».



TIRS 29/12 – Sweden 120,-
Mannskapet bak Vestkyst Records spiller romjulsvennlig gitarpop før og etter konsert.

Sweden er så ille glad i jul! Det er så mye godt å spise da syns de. Også er folk så blide, i hvert fall stort sett. For to år siden ga Sweden ut en julelåt, kanskje de spiller den på Last Train 29. desember. De er akkurat ferdig med å spille inn sin tredje skive, som gis ut til våren, kanskje de spiller noe fra den også? De må bare en tur til Russland først. For å spille konsert i Moskva og for å se om russeren har klart å putte hele juletallerkenen inn i aspik. Men så er det Last Train og det skal bli så koselig! Enten dere vil eller ikke.


ONS 30/12 The Switch 120,-
Pølsetjukken skal prøve å finne ut hvor han rydda vekk platesamlinga si.

Etter at The Switch albumdebuterte med «Big If» våren 2014, har bandet satt opp et halsbrekkende utgivelsestempo. I januar 2015 kom oppfølgeren «B for the Beast», en konseptplate som rant over av lyriske og musikalske ambisjoner, og som røpet en vilje til å sette alle kluter til og se hva skuta holder. Det gikk bare noen skarve måneder før den samme iveren fikk en ny manifestasjon, og den forvokste, forseggjorte EPen «We’re Fooling No One» kunne presenteres. Den var løsere i snippen enn «...Beast», og uten det konseptuelle, dunkle overbygget, men pekte likevel i samme retning: Mot en mangfoldig visjon om melodisk, harmonirik poprock, hvor takhøyden er stor og skuldrene lave. Arbeidet ga resultater - både «B for the Beast» og «We’re Fooling No One EP» fikk svært god mottakelse, både i pressen og blant musikkinteresserte lyttere. I NRK erklærte Kristin Winsents og Thomas Felberg sin kjærlighet til bandet, og ved EP-utgivelsen i juli kalte DNs Audun Vinger dem simpelthen for «Norges utvilsomt beste nye undergrunnspopband».



2016
TORS 14/1 – Cockroach Clan + Danger!Man 100,-
Cockroach Clan er et punkband fra Lillehammer/Oslo. De ga ut tre plater på Progress Records på andre halvdel av 90-tallet, Bandet ble startet i 1993, av eks. Mayhem- og Within Range-vokalist Billy og gitarist Akke. De debuterte med fullengden «Roach!» i 1995. Ga ut EP-en «Going Underground» i 1996, fullengden «Just Say Blow» i 1997, samt split-singelen «Machine Gun Girl» sammen med Skanksters i 1998. Cockroach Clan har turnert i Skandinavia med blant annet Charta 77, Dia Psalma og Discharge, og spilt med band som Toy Dolls og UK Subs i Norge. I tillegg har de gjort flere festivaljobber, og har sannsynligvis Norgesrekord i å spille på støttekonserter ingen har hørt om. De er fortsatt på veien, og starter sitt tjuetredje år som band med å besøke Last Train for første gang.
I tillegg til Billy og Akke består Cockroach Clan av The Mormones-brødrene Simen og Morten, og trommis Cato.

DANGER!MAN er et hardcore/pønkråkk band fra Oslo. Bandet består av erfarne fjellfolk, som har vært ute ei vinternatt før. Medlemmene har fartstid fra tidligere norske punk/hc- band som Life, But How To Live It?, So Much Hate, Drunk, Bøyen Beng, Bannlyst, Barn Av Regnbuen etc...