Han har stemmen, han har låtene og han blir forfulgt av beskrivelsen «ekstremt talent». Luke Elliot er et rått rock'n'roll-talent à la Nick Cave, Leonard Cohen og Tom Waits. Et talent som har tatt alle sine tilskuere og lyttere med storm siden han slo ned som en bombe i den norske musikkscenen for ett år siden.

Med utgangspunkt i Norge er Luke Elliot, med opprinnelse fra New Jersey, spådd å erobre verden av samtlige som har fått oppleve den helstøpte artisten. Luke Elliot er hel ved. Strømmetjenesten Tidal har bragt ham opp under «Tidal Rising», Knut Schreiner har rost mannen opp i skyene etter at Luke gav ham en wow-opplevelse live, og det norske publikum har tatt varmt imot amerikaneren som fort har blitt en favoritt hos de fleste.

Han har spilt flere konserter her til lands den siste tiden, deriblant to dager under Norwegian Wood 2015. I høst kom albumet «Dressed For The Occassion», produsert av selveste John Agnello, som blant annet har jobbet med Sonic Youth, Dinosaur Jr., Patti Smith, Kurt Vile, The War On Drugs og Madrugada.Norsk presse om «Dressed For The Occassion»:
«Stemmen hans kommer fra alle plasser og ingensteds, energisk og tilbakelent, lidenskapelig og livstrett.» – Dagbladet, 6/6

«En stilsikker type, både musikalsk og utseendemessig. Med sterkt nærvær i sangene, stor dramatikk i framførelsene.» – Dagsavisen, 5/6

«New York + Halden = magi» – musikknyheter.no, 9/10

«Østfold-americana har sjelden vært mer autentisk. Og det sier jo litt.» – Dagens Næringsliv

Her er dato og steder:

12. FEBRUAR: TEATERFABRIKKEN, ÅLESUND

19. FEBRUAR: HÅNDVERKEREN, KRISTIANSAND

20. FEBRUAR: VERDENSTEATRET KINO, TROMSØ

25. FEBRUAR: PARKTEATRET, OSLO ← Billetter ute nå!

26. FEBRUAR: TOU SCENE, STAVANGER

27. FEBRUAR: HULEN, BERGEN

03. MARS: VERTSHUSET – BØ JAZZKLUBB, BØ

Foto: Julia Naglestad/B13.no

Intervju med Luke Elliot