Myrkur. Foto: Rasmus Malmstrøm

Konsertsesongen innledes med Erlend Ropstad den 21. januar. Ropstad ble nylig spelemannsprisnominert for albumet Det beste vi får til, og har mottatt unison kritikerhyllest for denne utgivelsen. Tungenes fyr blir første stopp på turneen.



Den 11. februar blir det dobbelkonsert med General Forsamling og Hans Williamsen & Avløysarane. General Forsamling er Børre Bratland fra Varhaug på Jæren. Akkompagnert av gitar formidler den mørke stemmen et like svart budskap om svik og ensomhet. Det er likevel ikke vanskelig å oppdage glimt av underfundigheter og selvironi. General Bratland har skapt et særegent uttrykk med lokale klassikere som Brennevinsblues og Heim te Odland. Fjorårets utgivelse Hvis Gud vil er General Forsamlings andre langspiller.

Hans Williamsen og Avløysarane består av musikere fra Nord-Jæren som framfører Hank Williams-låter i en kledelig vestnorsk drakt.



Susanna står på fyrscenen den 10.mars. Susanna Wallurød har utgitt musikk i et tiår. Hun er kjent for sine personlige forvandlinger av sanger av blant annet AC/DC, Dolly Parton, Thin Lizzy og ABBA, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, Bonnie ‘Prince’ Billy, John Paul Jones, Stian Westerhus og Tuva Syvertsen. Albumene The Forester og Meshes of Voice vant begge Spellemannprisen i Åpen Klasse i 2013 og 2014.



Den 14. april holder den danske metal-senasjonen Myrkur konsert. Myrkur er den danske musikeren Amalie Bruun. Hun sto bak en av de mest spennende og fengende metal-utgivelsene i 2015. Kritikerfavoritten M er en solid legering mellom nordiske folketoner og black-metal som veksler mellom vakker vokal og brutale riff.



Otto Totland avslutter konsertvåren den 9. Juni. Totland står bak en av de vakreste platene som er utgitt de siste åra. Pinô ble spilt inn i Nils Frahms studio i Berlin, og består av 18 skjøre og melodiøse pianostykker. Totland utgjør også den ene halvdelen av den anerkjente ambient-duoen Deaf Center. Han har fulltidsjobb i Porsgrunn, men vier mesteparten av fritida til musikken. Dette blir Otto Totlands første opptreden som solopianist i Norge.





Billetter til alle konsertene skaffes her