Etter brakdebuten «Vidde», som ble hyllet av et samlet kritikerkorps og nominert til Spellemannpris, er endelig Atlanter tilbake.
Første singel ut, «Jareeze», ble sluppet like før jul og ga bud om et sultent og vitalt band i forkant av deres andre album. 22. januar kommer albumet «Jewels Of Crime», men før den tid slipper Atlanter singelen «Light».



- «Light» skulle egentlig hete «Shanghaied Satori». Men produsent Øyvind lo bare nervøst av tittelen, så vi holdt oss til «Light». Denne låta er det spirituelle motstykket til den mer kroppslige låta «Jewels of Crime», som handler om å miste og aldri få jordisk gods og status, partnere etc. «Light» er om alt åndelig gods vi ser ut til å ha samlet opp, men som viser seg å bare være stjålne innblikk i andre dimensjoner, en opplysning som skrus av like fort som du får den. Den var en av de første låtene vi hadde til plata, så den har blitt litt innpakka i presteklær og røykelse på de tre årene den har vært i studio. Men om lytteren tar seg en del runder på den og pakker ut, er det mange snertne oppvåkninger å få om man ser forbi røkelsen og de skinnende relikvien, sier Arild Hammerø i Atlanter.

Sjekk også ut denne fete studiovideoen av samme låt: