Mablis er en splitter ny festival i Stavanger, og i går kveld slapp festivalen sine første navn til det de håper blir en årlig festival.

Festivalen skriver:

Mablis går av stabelen for første gang 10. - 11. juni i år, og det er lokale stjerneskudd som topper plakaten. Og når Slutface og Izabelle blir backet opp av Bergens rap-ess Lars Vaular er det en god start på det som vi håper blir festivalen som definerer Våland og Stavanger i flere år som kommer. Å gi et festivalprogram som er komplett, og som gir mersmak i årene som kommer er det festivalsjef Eirin Sandstad setter høyest.

- Mablis skal være en festival som prioriterer publikums totalopplevelse høyt. Vår bookingprofil vil blant annet være farget av denne filosofien. Vi vil bygge et arrangement med en helhetlig kvalitet vi tror de aller fleste i Stavangerområdet vil sette pris på, sier Sandstad.

Lars Vaular

Med albumtrilogien «666 ALT, «666 GIR» og nå sist «666 MENING» har Lars Vaular atter en gang befestet sin posisjon som en av landets aller viktigste artister.I tillegg til hans produktive og kritikerroste 2015, har også liveartisten Lars Vaular for alvor gjort seg bemerket det siste året. I november vant Vaular P3-prisen på P3 Gull og er i år nominert til hele fire Spellemann-priser for sin albumtriologi.
Slutface

Slutface presenterer skranglerock av en karakter som virker langt eldre enn de unge artistene som nesten ikke har fylt 20. Deres nyeste singel ”Kill Em With Kindness” ble sluppet nå i januar, og musikken beskrives som fengende og dansbar med elementer fra britisk pop-rock og New-Wave med det upolerte og ærlige uttrykket til amerikansk vestkyst-garage.
Izabell

Izabell gikk av med seieren da NRK P3 bestemte seg for å finne Norges beste jenterapper i 2014. I juni kommer hun til Mablis med sin erkestavangerske dialekt, laid back vokal og blytunge klubb-beats.

Med Izabells særegne tekster og hese, men myke stemme forteller hun historier om eget liv og personer og steder som har preget henne.Mablis går av stabelen i Vålandsparken i Stavanger 10.-11. juni.

(Foto: William Glandberger)