Den skotske trioen Biffy Clyro har gjort hverdagen lys og fin for en haug med rockentusiaster de siste årene. Gjerne de som liker musikkformen utfordrende men samtidig tilgjengelig, smart og iørefallende. Biffy Clyro tikker av i alle boksene. Med et allerede velfylt arsenal med hits, har de vist at det går an å tråkke utenfor stien og tenkte nytt samtidig som man beholder popsensibiliteten inntakt.

Vi gleder oss allerede til gjenhør med moderne rockgull som «Many of Honor», «Bubbles», «Monutains», «The Captain» og «Biblical». I tillegg til de etablerte slagerne er det kanskje lov å håpe på litt godt nytt også? Nytt album er ferdig innspilt, og skal etter sigende komme før sommeren. Det vil tiden vise, stor stas blir det uansett.

Gjennombruddet «Only Revolutions» fra 2009 løftet gjengen ut av klubbmørket og opp på de store arenascenene, og siden den tid har det bare ballet på seg med headliner-posisjoner på flere av Europas største festivaler og prestisjetunge jobber over hele kloden. Bandets foreløpig siste plate, «Opposites» klatret høyt på VG-lista og låtene deres har millioner av avspillinger på Spotify og YouTube.

Nå er det snart dags for nytt materiale. Plate nummer syv er ventet i løpet av kort tid og til sommeren kommer de tilbake til Bergenfest. Noe vi selvsagt er mer enn glade for. Biffy Clyro hører med til den type band som aldri gjør dårligere konserter, enten det er snakk om intime scener eller store utendørsfestivaler. Det har de ettertrykkelig bevist de gangene de har gjestet Bergen i ulike settinger.Biffy Clyro spiller på Bergenfest onsdag 15. juni.

Foto: Anthony Mandler