BRYLARM ble i sin tid initiert av Oslo Ess som ønsket å sette søkelys på det positive arbeidet Erlik-stiftelsen gjør, samt skape en møteplass mellom =Oslo-selgerne og publikum. Det overordnede målet er å samle så mange som mulig om felles verdier; et byrom vi alle kan dele på og være stolte av, respekt for menneskeverd på tross av ulikheter, betydningen av å få utføre et ærlig stykke arbeid, og selvsagt musikk.

”BRYLARM for oss er det å kunne invitere og samle alle slags mennesker i Oslo inn under samme tak for én dag, med samhold og musikk som fellesnevner. Strukturelt sett er BRYLARM en musikkfestival, men i bunn og grunn dreier det seg om et møte mellom mennesker. Mellom 'mannen i gata' og 'mannen på gata’. ” – Oslo Ess

Petter Nyquist er kjent for mange både som polfarer og fjellklatrer men den siste tiden har vi også fått se ham som ”Petter Uteligger” som bodde på gata i Oslo sentrum i 52 døgn. TV2-serien ble på det meste sett av 800 000 mennesker i perioden des. 2015 - jan. 2016. Serien har endret holdninger, gitt hjemløse og rusavhengige en stemme og satt saker på den politiske dagsordenen. Mandag 8. januar fikk Petter Nyquist Kirkens Bymisjons Brosteinpris. Denne deles ut årlig til mennesker som gjør noe konkret for å synliggjøre vanskelige liv og å formidle håp.

"BRYLARM er en unik mulighet til å knytte bånd og skape større forståelse mellom mennesker som ellers aldri ville truffet hverandre. Akkurat det er en hjertesak for både =Oslo og meg. Det gleder meg stort å kunne være en bidragsyter under festivalen i 2016".
– Petter Nyquist

De 2 foregående årene har arrangementet vært dundrende suksesser med godt over 1000 besøkende i teltet på Youngstorget i Oslo. Mini-festivalen er åpen for alle, og arrangeres på dugnad – og alle inntekter går uavkortet til =Oslo’s selgere. BRYLARM arrangeres av Oslo Ess og Stiftelsen Erlik, i samarbeid med Amber Promo, Amber Booking, Indie Recordings og by:Larm, og blant bidragsyterne finner vi Tvangstrøye, Øyafestivalen og Deformat.

Den årlige gratisfestivalen BRYLARM, arrangeres for tredje gang på Youngstorget i Oslo lørdag 5. mars 2016, og her er årets svært så solide line-up:

Oslo Ess
Sivert Høyem
Hanne Kolstø
Erlend Ropstad
OnklP & De Fjerne Slektningene
Konferansier: Petter ”Uteligger” NyquistHovedfoto: Bjørn Opsahl