Post-punk bandet Spring King startet som et kompisprosjekt med base i omgangskretsen rundt vokalist, trommis og produsent Tarek Musa. Samtlige medlemmer kommer fra Manchester og omegn, en by som mildt sagt er kjent for sin tradisjonsrike musikkscene (byen har avlet banebrytende band som Joy Division, The Stone Roses, Oasis og The Smiths, for å nevne noen få). Nå er en ny generasjon på god vei til å befeste sin posisjon på lista over eklektiske Manchester-band, uten at det nødvendigvis tilsier at de har så mye til felles med hverken hverandre eller sine forgjengere rent musikalsk sett. I spissen for denne nye generasjonen innovative musikere fra Storbritannias nest største by står band som MONEY, the 1975 og nettopp Spring King.

Med god oppstartshjelp fra Zane Lowe og Beats1 (Debutsingelen City var den første låta som ble spilt på Apples ambisiøse radioprosjekt noen sinne), og som en av de store snakkisene under fjorårets bransjefestival South by Southwest, har Spring King virkelig begynt å etablere seg som et av de mest interessante fremadstormende engelske bandene akkurat nå. Andre singel Who Are You? og EP’en Demons høstet store lovord i britisk musikkpresse, og nå er gutta tilbake med ny singel, boogie-befengte Rectifier.

Rectifier er definitivt ett skritt til venstre sett i sammenheng med deres tidligere utgivelser. Den lekene og kompromissløse nerven i det som gjør Spring King til et imponerende energisk band blir dyrket ytterligere, og der de forrige låtene fremstår som mer referansetunge i retning 60-talls britpop, er heller Rectifier et nikk i retning amerikansk boogierock. Spring King låter som et garasjeband (i ordets beste forstand) og produksjonen står ikke i veien for dette, snarere tvert imot. Dette er musikk som er laget for live-formatet, og derfor kommer definitvt undertegnede til å være første mann i billettkø når norske festivalarrangører får øynene opp for Spring King.

Se videoen til Rectifier her:




Spring King på Facebook.