VVV er Bergens nye musikkfestival som er rettet mot nasjonal og internasjonal musikkbransje og skal vise fram de nye stjerneskuddene i Norge og samtidig gi profesjonelle musikere en arena hvor de kan møte nasjonal og internasjonal bransje.

Vi ønsker å bygge opp en bærekraftig musikknæring i Bergen og på Vestlandet. Da trenger vi en årlig bransje-«happening» der folk kan møtes og forhåpentlig se bransjen vokse fra år til år, forteller Mikal Telle fra fra Tellé Records og Made Management.

Festivalen består av en konsert og en seminardel. Konsertene vil bestå av upn coming og aktuelle artister, der en jurye velger ut 40 band og artister til å fylle de aktuelle scenene Hulen, Garage, Kvarteret, Landmark, ØSTRE, Robot, Apollon og KOK.

VVV ser etter spennende og aktuelle artister til årets festivalprogram. Vi ønsker oss påmeldinger innen alle sjangre og både nye og mer etablerte kan melde seg på. Påmeldingen åpner imorgen 6. April med frist 6. mai.

Seminardelen og det faglige programmet arrangeres av Brak og vil i hovedsak foregå på Litteraturhuset i Bergen.

Samholdet og det tette musikkmiljøet i Bergen blir ofte trukket frem når en skal forklare hvorfor det kommer så mye bra musikk fra denne delen av landet. Musikere er flinke til å samarbeide på tvers av sjangere og miljøer, og strekker ofte ut en hånd til andre, fremfor å stå på sin egen tue. Det samme kan sies om musikknæringene i byen, som ofte bruker hverandre i apparatet rundt artisten eller bandet.

Musikkmiljøet i Bergen har etterlyst dette tiltaket i flere år, og vi i Brak har oppfordret til et slikt samarbeid. Men det var først i fjor høst at arrangørene samlet seg og bestemte seg for å få dette til. Nå er det mange bra ressurspersoner involvert, sier Joar Nicolaysen fra BRAK og Eget Selskap.