Har du ikke hørt om Daniel Kvammen det siste året har du mest sannsynlig bodd under en stein ved en forlatt sump. Enten har du sett den ikoniske collegegenseren med påskriften «Du fortenar ein som meg», eller så har du hørt 28-åringens Geilo-dialekt i den halvt selvutleverende og P3-listede låta (og P3s tredje mest spilte i 2015) med samme navn.

På debutskiva «Fremad i alle retninga» (2015) var produsenten og Kvammens mål ifølge han selv å lage musikk som er midt i mellom Geilo og Ring 1 i Oslo. Med tidvis servile og tidvis ufiltrerte tekster trykker han bygdeestetikken og dialekttonaliteten til sitt bryst på samme måte som Stein Torleif Bjella og til dels Sigurd Julius har gjort før han, men følger opp med et popdrasjert uttrykk og trekker fram en yngre og freskere utgave av bygdeoutsideren.

Albumet ble godt mottatt av et samlet pressekorps, og aviser og nettsteder som Dagbladet, Adressa, Aftenposten, P3, Dagbladet og Dagsavisen klinte til med fem øyne på terningen da han slapp debuten i fjor.

Daniel Kvammen gjør to konserter under Pstereo. I tillegg til kveldsprogrammet vil han også være trekkplasteret ved familiekonserten som arrangeres på dagtid lørdag 20. august.Foto: Ingrid Pop