I slutten av oktober kommer endelig Will Sheff og hans Okkervil River tilbake til Oslo og Parkteatret 30. oktober. Som om ikke det var en god nok nyhet i seg selv, er det nå også annonsert at bandet slipper ny plate i høst.

Siden begynnelsen i 1998 har Okkervil Rivers mørke, sentimentale og gripende indie vært hyllet av kritikere og fans verden over. Bandet ble startet i Austin, Texas av singer-songwriteren Will Sheff, bassisten Zachary Thomas og trommisen Seth Warren.

Den første EPen de ga ut ble raskt plukket opp av kredlabelet Jagjaguwar. To album senere hadde Okkervil River blitt rost opp i skyene igjen og igjen, men det var først da de byttet besetning og ga ut sitt tredje album det store gjennombruddet kom. «Black Sheep Boy» (2005) var en mørk og romantisk affære, med fantastiske melodier og vakre tekster signert Will Sheff på sitt aller beste.

Siden har Okkervil River gitt ut fire nydelige album og turnert verden rundt. Ved slutten av fjoråret kom deluxe-versjonen av «Black Sheep Boy», som en markering av platas tiårsjubileum.



Foto: Fionn Reilly