Kråkesølv er tilbake med ny musikk! I morgen slipper de den nye singelen «Pangea» med b-siden «Vi». Du hører begge her på Musikknyheter.no allerede i dag.

«Pangea» er første singelen fra det kommende albumet, og viser et band som fortsatt kan skrive «anthems» på norsk, og som lett kan funke både på store festivalscener og mindre bygdefester.

Musikken til Kråkesølv er fortsatt forankret i to gitarer, bass, trommer og tekster på dialekt, men denne gangen har de tvunget seg selv til å male med en bredere pensel. A-siden er kontant og catchy indiepop, mens B-siden, «Vi», viser et band som utfordrer de satte rammene, og beveger seg inn i landskap som blant andre Dungen og Radiohead har pløyd opp tidligere. Men, som alltid lander Kråkesølv trygt på egne nordnorske bein.

Mye av grunnen til at Kråkesølv nå tar en litt annen retning enn de har gjort tidligere, er produsent Lars Horntveth (Jaga Jazzist, Susanne Sundfør). I tillegg til å produsere bidrar han også selv på flere måter, både med gode råd, som motivator og på instrumenter som piano, mellotron og vibrafon. Horntveth har gjennom hele innspillingsprosessen også lurt rundt i kulissene med kaffen på kok og med glødende heiarop.

Tekstene har ellers det samme melankolske tilsnittet som har preget universet til Kråkesølv siden debutalbumet, og fortsetter å trekke tråder mellom det mellommenneskelige og universelle.Det nye albumet gis ut på Jansen Plateproduksjon 30. september 2016.

Foto: Martin Losvik