Årets Roskilde Festival er utsolgt og ikke minst er det takket være det norske publikummet. Over 7000 nordmenn har kjøpt billett til Nord-Europas største kultur- og musikkfestival.

Onsdag kveld ble de siste av i alt 80.000 festivalpass revet bort og ved siden av danskene utgjør nordmenn den største gruppen festivalgjester. I alt utgjør nordmenn 9 % av årets publikummere.

- Det er ingen hemmelighet at vi lenge har hatt et nært forhold til Norge, og vi er kjempeglade for å kunne ønske enda flere norske festivalgjester velkommen til Roskilde Festival. Vår erfaring er at nordmenn er engasjert i festivalen og det som skjer, og vi gleder oss til å feire en uke med fellesskap og musikk, sier Christina Bilde, talsperson for Roskilde Festival.

Også på festivalplakaten er norske artister godt representert: Highasakite, Lars Vaular, Aurora, Kvelertak, Guns, Ivan Ave, Ondt Blod, Vassvik, Tsjuder, Gundelach og Kakkmaddafakka skal alle spille på Roskilde Festival.

I alt spiller 183 band og artister fra 30 land på Roskilde Festival 2016, blant dem Neil Young + Promise of the Real, PJ Harvey, LCD Sound System, House of Pain, Future, Tame Impala og Wiz Khalifa.

Selv om festivalen er utsolgt for festivalpass er det fortsatt mulig å kjøpe dagspass til onsdag og torsdag.Foto: Alyssa Nilsen