Pyke er en norsk duo som består av Kjersti Pyke-Lindtveit, og Benjamin Pyke-Lindtveit. Navnet på duoen er Benjamins engelske etternavn, selv er han oppvokst i Oslo og hun på den sørlandske bygda. Begge tilbragte de timevis av ungdomstiden på bandøvinger og foran stereoen. Punk, grunge og indierock sto sentralt for de begge i ungdomstiden og har vært med å inspirere deres ikke-A4-måte å skrive musikk på.

Benjamin var i perioden 2005-2007 med som gitarist i bandet The Loch Ness Mouse, hvor han blant annet spilte på venues som Øya og Quart, konserter hvor Kjersti deltok som korist.

Etter å ha flyttet ut av storbyen og ned til Arendal, har de funnet nye kunstneriske impulser og dette ble starten på duoens arbeid med å utvikle sitt nåværende musikalsk univers. Som del i denne prosessen ga de i 2012 ut den elektropop-inspirerte singelen Intimacy, en låt som har fått bli med videre til debutalbumet i ny og tyngre drakt.

Senere i 2012 inngikk Pyke et samarbeid med produsentene Martin Bowitz (Cold Mailman) og Jørgen Smådal Larsen (Kråkesølv, Lukestar). Det viste seg raskt å være en god match som la grunnlaget for et uttrykk de kunne stå 100 prosent inne for.
Nå, tre år senere, etter perioder med mye pendling mellom Arendal og Oslo, er plata endelig ferdig. Den er sjangeroverskridende og beveger seg mellom pop, indie og rock, med tungtdrivende arrangementer ispedd gyldne popelementer.

Med unntak av en låt For a While som Benjamin har skrevet, har Kjersti skrevet alle låtene på albumet. Tekstene spinner rundt eksistensielle temaer som det å ta et oppgjør med naive forestillinger om livet, bitterhet for tid man har kastet bort og lengselen etter en renselse fra alt dette, etter å få det ut av systemet, derav tittelen Detox.Foto: Sara Angelica Spilling